Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ergenekon sanıkları açık görüşe çıkıyor

        Kocaeli 1 ve 2 Nolu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler, Ramazan Bayramı dolayısıyla yarından itibaren 5 ekime kadar açık görüşten yararlanabilecek.

        Kocaeli'ne yaklaşık 20 kilometre mesafede, Kandıra ilçesi sınırları içinde yer alan, mevzuat gereğince sadece ''tehlikeli hükümlü ve tutuklu'' statüsündeki kişilerin kaldığı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevinde, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, çıkar amaçlı suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, Sedat Peker, Vedat Ergin, Erol Evcil, Sami Hoştan, Sedat Şahin gibi ünlüler bulunuyor.

        Ayrıca, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ogün Samast ile terör örgütü El Kaide'nin ''üst düzey yöneticisi'' olduğu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Louai Sakka da burada kalıyor.

        Toplam 736 kişi kapasiteli, fiziki yapısı, elektrik ve elektronik güvenlik sistemleriyle yönetim planı bakımından güvenliği tehdit eden unsurların en aza indirildiği, 114 adet bir ve iki kişilik, 206 adet üç kişilik odaların bulunduğu cezaevinde Ramazan Bayramı dolayısıyla yarın başlayacak açık görüş 5 ekime kadar devam edecek.

        Hükümlü ve tutuklular belgelendirmek şartıyla sadece anne, baba, eş, kardeş, çocuk, torun, büyükanne ve büyükbabasıyla görüştürülecek.

        Ağırlaştırılmış müebbet hapis dışındaki hükümlüler ile tutukluların, bunların dışında üçüncü dereceye kadar olan en fazla 3 akrabasıyla önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi şartıyla görüşme yapmaları sağlanacak.

        Görüşmeler önceden belirlenmiş gün ve saatlerde, gruplar halinde yapılacak, görüş süresi yarım saatten az, bir saatten fazla olamayacak.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa