Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Nostaljik tren yollarda

        Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Saraçlar Caddesi'ndeki trenin ilk hareket noktasında düzenlenen törende yaptığı açıklamada, ''nostaljik'' tren uygulamasını ilk kez Paris'te gördüğünü belirtti.

        Edirneliye farklı bir hizmet kazandırmanın mutluluğu içinde olduğunu bildiren Sedefçi, ''Edirne Belediye başkanı olduğumdan beri Edirne'ye nostalji treni kurmayı istemiştim. Uzun araştırmalar sonucu trenimizin imalatını yaptırdık. Bu trenlerden dünyanın pek çok kentinde görmek mümkün, ben ilk kez Paris'te görmüştüm. Halkımızın beğeneceğini umut ediyoruz'' dedi.

        ''NOSTALJİK'' TREN BİR SÜRE ÜCRETSİZ

        Nostaljik trenin 110 bin YTL'ye mal olduğunu anlatan Sedefçi, Karaağaç Mahallesi-Edirne kent merkezi arasında seferler yapacak olan 1 lokomotif ve 4 vagondan oluşan trenin, 48 yolcu kapasitesi bulunduğunu bildirdi.

        Bugün ilk seferlerine başlayan trende, henüz ücretlendirme yapmadıklarını vurgulayan Sedefçi, trenin sefer saatleri ile bilet fiyatlarının önümüzdeki günlerde yapılacağını kaydetti.

        Trenin sefere çıkmasında emeği geçenlere teşekkür eden Sedefçi, ''Trenin sefere geçmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Edirne Valisi Mustafa Büyük ve Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya teşekkür ediyorum. Halkımıza hayırlı olsun'' diye konuştu.

        Daha sonra lokomotife binerek gazetecilere poz veren Sedefçi, trenin düdüğünü çalarak halkı selamladı.

        İlk seferine törenle başlayan tren, ilk yolcularını Tunca ve Meriç Nehirleri üzerindeki tarihi köprüleri geçerek Karaağaç Mahallesi'ne taşıdı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa