Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İBB'den Fırtına uyarısı, İstanbul'a fırtına uyarısı

        İstanbul, gece yarısından itibaren sağanak yağışın etkisi altına girdi. Yağışın ilerleyen saatlerde rüzgarla birlikte etkisini artırması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, meteoroloji raporlarına göre tüm birimlerini uyararak alarma geçtiğini bildirdi.

        İL İL HAVA DURUMUNU HABERTURK.COM'DAN ÖĞRENİN

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, meteoroloji raporlarına göre, dün öğle saatlerinde "Sağanak ve şiddetli yağış" uyarısı yaptı. Uyarının ardından İstanbul'a yağış gece yarısı geldi. Bu sırada Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde gezen vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar yağmurdan, yanlarında bulunan şemsiyelerini açarak korundu; bazıları ise ıslanmamak için çevredeki iş yerlerinin tentelerine ve otobüs duraklarına sığındı. Yağış nedeniyle yollarda da kısa sürede su birikintileri oluştu. Yağmur hafif şekilde etkisini sürdürüyor.

        Yapılan açıklamada, sağanak ve şiddetli yağışın yanı sıra kuvvetli rüzgârın hafta başına kadar aralıklarla fırtına seviyesinde saatte 30 ila 100 km hıza ulaşacağı tahmin edildiği bildirerek şunlara yer verildi:

        "Cumartesi sabah itibariyle İstanbul'un Avrupa yakasından başlayarak, öğleye doğru il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor. Radar görüntülerine göre saatte 21-75kg/m2 yağış düşeceği gözleniyor. Pazar akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli yağış olması beklenirken fırtınanın Salı günü akşam saatlerinde ise etkisini azaltması bekleniyor.

        Rüzgârın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması, ağaç devrilmesi, denizde dalga yüksekliğini artırarak (2 ila 5m arası) olumsuzluklara neden olması bekleniyor.

        Muhtemel olumsuzluklara karşı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, İSKİ ve Trafik Müdürlüğü, Atık Yönetim, Beyaz Masa, Destek Hizmetleri, Zabıta Daire Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İETT, İGDAŞ, İDO, Şehir Hatları, ilgili müdürlük personeli muhtemel olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı kriz yönetimi AKOM'dan yönetilecek."

        MARMARA'DA SEL VE SU BASKININA SEBEP OLABİLECEK YAĞIŞLARA DİKKAT

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşam saatleri itibariyle Marmara'nın güneyinde başlayacak olan yağışların, gece saatlerinde şiddetini artıracağı, yarın Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzeyinde şiddetli (76-100 kg/metrekare), İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale'de ise yerel olarak kuvvetli olacağının beklendiğini açıkladı.

        PAZARTESİ GECESİ REKOR YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

        Pazar günü ise bölge genelinde devam edecek olan yağışların İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ'ın doğusunda, Pazartesi günü ise İstanbul'un Anadolu Yakası, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da kuvvetli olmasının beklendiği, Pazartesi gece saatlerinde ise bu bölgelere yerel olarak metrekareye toplam olarak 100-200 kilogram civarında yağış düşmesi beklendiğini açıklandı.

        YALOVA'YA 1981 YILINDA METREKAREYE 181.9 KG YAĞIŞ

        Meteoroloji'nin Pazartesi gece saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak metrekareye toplam 100-200 kilogram civarında yağış düşmesinin beklendiğini açıkladı.

        Açıklanan illerde bugüne kadar olan yağış rekorları ise şöyle; İstanbul'a 1985 yılında metrekareye 125.5 kilogram, Balıkesir'e 2004 yılında metrekareye 126.8 kilogram, Yalova'ya metrekareye 1981 yılında metrekareye 181.9 kilogram, Bursa'ya 2010 yılında metrekareye 114.4 kilogram, Kocaeli'ye 2001 yılında metrekareye 125.8 kilogram, Sakarya'ya 1999 yılında metrekareye 127.7 kilogram yağış düşmüştü.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa