Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Havada panik anları

        Antalya Havalimanı Mülki Amiri, Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece Ankara'dan Antalya'ya gelen 171 yolcusu bulunan Anadolujet'e ait uçağın motorlarının birinde pilotun arıza tespit ettiğini, bu nedenle pilotun Antalya Havalimanı'nı uyararak, acil iniş izni istediğini bildirdi.

        Balcıoğlu, dün Antalya Havalimanı'nın çok yoğun bir gün yaşadığını belirterek, şu bilgileri verdi:

        ''Antalya Havalimanı'nın dün yoğunluğu fazlaydı. Bin 600 uçak iniş ya da kalkış yaptı. Bu tür arızalar, hemen her gün olabilen, rutin olaylardandır. Pilotlar, uçaktaki en küçük arızayı bile ciddiye alıp, gereğini yapmak durumundadır. Anadolujet uçağı da Ankara'dan Antalya'ya gelirken pilot bir arıza tespit etmiş. İniş yoğunluğu nedeniyle bu uçağın inişine öncelik verildi. Bu uçak, inişten hemen sonra Ankara'ya dönecekti. THY teknik ekipleri Antalya'dan Ankara'ya gidecek yolcuyu bekletmemek amacıyla hemen yeni bir uçağı servise koydu ve Ankara yolcuları 45 dakika sonra Ankara'ya hareket etti. THY yolcuyu geciktirmemiş oldu.''

        -İSRAİL UÇAĞI DA ZORUNLU İNİŞ YAPTI-

        Bu arada, Anadolujet uçağının acil iniş yapmasından sonra, İsrail'den başka bir ülkeye sefer yaparken Antalya semalarından geçen Boeing-737-800 tipi uçağın motorlarından birisinin durduğu öğrenildi.

        İsrailli pilotun Antalya Havalimanı'ndan acil iniş izni istediği ve 200 yolcu taşıyan uçağın, Antalya Havalimanı'na inişine izin verildiği öğrenildi.

        Vali Yardımcısı Balcıoğlu, ''İsrail uçağındaki arıza, Antalya Havalimanı'ndaki teknik ekip tarafından kısa sürede giderildi ve uçak yeniden havalanarak, hedef havaalanına gitti'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa