Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kokain paketlerini öyle bir yere sakladılar ki...

        İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası uyuşturucu kaçakçıları ve sokak satıcılarına yönelik son 20 günde gerçekleştirdiği 139 operasyondan birini Atatürk Havalimanı'nda yaptı.

        Bu operasyonda durumundan şüphelenilerek takibe alınan Gineli Mariam D. adlı kadın, hava limanında durdurularak üzeri arandı. Ülkesinden gelen ve üzerinden herhangi bir uyuşturucu çıkmamasına rağmen şüpheli davranışlarda bulunan kadının röntgeni çekildi.

        Röntgen sonucu midesinde 40 kapsül halinde 400 gram kokain tespit edilen kadının rahminde de bir yoğunluk saptandı. Doktorlarca ameliyat edilerek önce midesindeki kokain çıkartılan kadının rahminde de prezervatif içine konulmuş 250 gram kokain bulundu.

        Kokaini mide ve rahimden çıkartan doktorların, kokainin tıbbi müdahale olmadan Mariam D'nin rahmine yerleştirilmesinin mümkün olmadığını belirttikleri, kadının da kokainin vücuduna başkalarınca zorla konulduğunu söylediği bildirildi.

        Atatürk Havalimanı'ndaki başka bir operasyonda ise önce Casim P. adlı bir kişi, 1 kilo 700 gram eroinle yakalandı. Genişletilen operasyonun devamında bu kişiye uyuşturucu verdiği ve yurt dışına kaçmayı planladığı belirtilen Ali S. takibe alındı. Avrupa'ya gitmek için bir süre sonra geldiği hava limanında yakalanan Ali S'nin Bahçeşehir'deki evinde de 27 kilogram eroin ele geçirildi.

        Atatürk Havalimanı'ndaki diğer bir operasyonda ise şüpheli hareketlerde bulunduğu için üzeri ve valizi aranan Belçika uyruklu Kandolo V. D'de 700 gram eroin bulundu. Şüpheli gözaltına alındı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa