Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu İstanbul: Meteoroloji'den kritik uyarı! Sağanak geliyor, hava durumu son dakika
        • 1

          Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelindeki hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        • 2

          HAFTA SONU SICAKLIK 4-5 DERECE DÜŞECEK

          AA'da yer alan habere göre hafta sonuna kadar yüksek sıcaklıkların devam edeceğini belirten Çelik, "Bu hafta sıcaklıklar, yurt genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece kadar üzerinde seyredecek. Hafta sonu sıcaklıklar 4-5 derece düşecek ancak mevsim normallerinin üzerinde olacak" diye konuştu.

        • 3

          SICAKLIKLAR 30 DERECELERE ULAŞACAK

          En yüksek sıcaklıkların Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görüleceğini bildiren Çelik, sıcaklıkların Adana'da 32, Güneydoğu Anadolu'da 30-31 dereceye kadar çıkmasını beklediklerini dile getirdi. Çelik, buralarda sıcaklıkların ilçe bazlı daha da yükselebileceğini söyledi.

        • 4

          BATI EGE'DE SAĞANAK BEKLENİYOR

          Batı bölgelerinde ısınmaya bağlı aralıklarla yağış beklendiğini ancak bunun gün boyu sürmeyeceğini belirten Çelik, Kıyı Ege ve Kuzey Ege'de kısa süreli sağanak geçişinin olacağını ifade etti.

        • 5

          HAFTA SONU MARMARA VE İÇ ANADOLU'DA SAĞANAK

          Çelik, hafta sonu ise kuzeybatı bölgelerinin tamamında yağış görüleceğini, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Batı Karadeniz'de yağış beklendiğini aktardı.

        • 6

          3 BÜYÜK ŞEHİRDE HAVA DURUMU

          Cengiz Çelik, Ankara'da cumartesiye kadar yağış beklenmediğini, sıcaklıkların hafta içi 26-28 derece civarında olacağını, hafta sonu ise 22 dereceye düşeceğini bildirdi.

        • 7

          İSTANBUL'DA YARIN VE CUMA YAĞIŞ VAR

          Perşembe ve cuma günü İstanbul'da kısa süreli, gök gürültülü sağanak beklendiğini dile getiren Çelik, "Sıcaklıklar mevsim normallerinin 6-7 derece üzerinde olacak. Hafta sonu ise 19-20 dereceye kadar düşecek" dedi.

          AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinin perşembe gününden itibaren serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdiği belirtildi. Hafta boyunca 25-28 derece aralığında seyreden sıcaklıkların, rüzgarın kuzeyden saatte 20-50 kilometre hızla kuvvetlenmesiyle birlikte 13-17 derece aralığına gerileyeceği aktarılan açıklamada, "Pazar gününe kadar il genelinde kuvvetli sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.

        • 8

          İZMİR'DE KISA SÜRELİ SAĞANAK

          Çelik, İzmir'de gelecek 3 gün boyunca kısa süreli sağanak geçişi beklendiğini, sıcaklıkların hafta sonuna doğru 4-5 derece düşeceğini ancak yine de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini söyledi. Cumartesi günü de yurdun batı kesiminde sağanak beklendiği öğrenildi.

        • 9

          TRAKYA'DA KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

          Öte yandan Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Trakya'da, sel ve su baskınına neden olabilecek yağışın sabah 09.00'da etkisini kaybedeceği bildirildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa