Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yalova'da süt haftası nedeniyle öğrencilere okullarında süt dağıtıldı.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın anaokulu ve ilkokul öğrencilerinde dengeli beslenme suretiyle gelişme oranlarının arttırılması, süt içme alışkanlığının kazandırılması ve süt tüketiminin yaygınlaştırılması amacıyla Yalova’da da süt dağıtımı gerçekleştirildi. Öğrencilere sütü Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun birlikte ikram ettiler.

        Türkiye’nin de üyesi olduğu Uluslararası Sütçülük Federasyonunun (Internatıonal Dairy FederationIDF) 1956 yılında aldığı bir kararla, 21 Mayıs tarihinin tüm dünyada Dünya Süt Günü olarak ilan edildiğini ifade eden Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, Dünya Süt Gününün 1991 yılında ülkemizde de kabul edildiğini ve 21 Mayıs’ın içinde bulunduğu haftanın Süt Haftası olarak kutlandığını ve bu vesileyle kendilerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak süt ikramında bulunduklarını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa