Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 112 yıllık şirketin satışı durdu! 10 bin kişi işinden olacaktı - Son Dakika - İş-Yaşam Haberleri

        Fujifilm yaptığı resmi açıklamada kararın tek taraflı olduğunu söyleyerek " Xerox'un anlaşmamızı feshetmek için yasal hakkı yok. Zararımıza karşı yasal yollara başvurmak da dahil muhtemel seçenekleri yeniden gözden geçiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

        Karardan memnun olduğunu söyleyen Carl Icahn ise " Xerox'un kontrolünü Fujifilm'e devredecek bu sağlıksız anlaşmanın iptal edilmesinden çok mutluyuz" diye konuştu.

        Icahn, hisse başına, tamamı nakit olmak üzere en az 40 dolarlık bir anlaşmaya sıcak baktığı ancak Fujifilm'in 28 dolar üzerine çıkmadığı belirtiliyor.

        Fujifilm tarafından yapılan açıklamada Japon şirketin pazardaki artan rekabet koşulları nedeniyle yeniden yapılanma projesi kapsamında 10 bin kişinin işten çıkarılacağı söylenmişti. Şirketten 35 binin üzerine personel çalışıyor.

        REKLAM

        Xerox'un 2012'den beri CEO'luk görevini yürüten Jeff Jacobson'un işine mayıs başında son verilmiş, analistler bu kararın Fujifilm'e satışla alakalı alındığını savunmuştu.

        Jacobson'un yanı sıra altı yönetim kurulu üyesiyle de yollar ayrılmış, Ichan'a yakın isimlerin söz konusu pozisyonlara getirileceği konuşulmuştu. Sonrasında ise Kurul'da boşalan koltukların beşi dolduruldu.

        Yeni yönetim kurulu yaptığı ilk açıklamada hissedarların değerini maksimize edecek stratejik alternatiflerin değerlendirilmesine başlanacağını duyurdu.

        Fotoğraf baskı sektöründeki daralma nedeniyle diğer alanlarda genişleme arayışında olan Fujifilm, 2015'te ABD'li biyoteknoloji firması Cellular Dynamics'i satın almış, gelecek 3 yılda stratejik satın alma harcamaları için 4,49 milyar dolar bütçe ayırdığını duyurmuştu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa