Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji WhatsApp son dakika! Kullanıcıları çileden çıkartacak gelişme - Teknoloji Haberleri

        1 milyardan fazla kullanıcıya sahipWhatsApp'ta keşfedilen bir açık milyonlarca kullanıcıyıharekete geçirdi. En çok kullanılan uygulama olanWhatsApp bu sefer platforma entegre ettiği yeni bir özellikle değil bir açık ile gündeme geldi.Üstelik bu açık herkesi ilgilendiriyor.

        "MAVİ TIK" AÇIĞI

        WhatsApp’ın 2014 yılında kullanıma sunduğu karşınızdaki kişinin mesajınızı görüp görmediğini anlamanızı sağlayan 'mavi tik' özelliği hakkında bir açık keşfedildi.

        WhatsApp Mavi Tik hilesi ise kullanıcı “mavi tik kapatma” yapmış olsa bile işe yarıyor. Açık sayesinde karşınızdaki kişi mavi tik özelliğini kapatsa bile gönderdiğiniz sesli mesaj sayesinde mesajlarınızı görüp görmediğini anlayabiliyorsunuz.

        REKLAM

        Başka bir deyişle birisinin çevrimiçi olup olmadığını anlamak istiyorsanız, kendisine sadece 1 saniye uzunluğundaki sesli mesaj göndermeniz yeterli.

        Mavi tik özelliği kapalı kullanıcı sesli mesajı açıp dinlediğinde, karşı tarafta bu ses kaydının altında mavi tik çıkıyor. Ayrıca mesaj bilgilerine bakıldığında ses kaydının saat kaçta dinlendiği gibi bilgiler de "Oynatıldı" başlığı altında çıkıyor. Mavi tik özeliğini kapatan kullanıcıların bu konuda dikkatli olması gerekiyor.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa