Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam WEF Endeksi’nde 4 basamak atladık - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF), yayınladığı Kapsayıcı Büyüme Endeksi’nde (IDI) gelişmekte olan ülkeler arasında iyi not alırken, 77 ülke arasından 16’ncı sırada yer buldu.

        Gazete Habertürk'ün haberine göre, Türkiye 2017 yılında 79 ülke arasında 20’nci sırada yer almıştı. Raporda Uluslararası Para Fonu’nun Türkiye’nin büyüme rakamlarını 2017 için yüzde 2.5’ten yüzde 5.1’e ve 2018 için yüzde 3.3’ten 3.5’e yükselttiğine dikkat çekildi.

        Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS ekonomilerinin IDI performansları bu yıl çeşitlilik gösterdi. WEF’in raporuna göre Rusya 19. sırada yer alırken, Çin 26, Brezilya 37, Hindistan 62 ve Güney Afrika 69. sırada yer aldı.

        YAŞAM BEKLENTİSİ AZALDI

        Türkiye ekonomisinin kişi başı gelir bakımından güçlü büyümeye devam ettiği vurgulanan raporda gelir ve servet eşitsizliği gibi kapsayıcılık göstergelerinde ilerleme eksikliği olduğu belirtildi. İstihdam oranının yüzde 45’e düşmesinin Türkiyeyi ‘en kötü beşte bir’lik gruba soktuğu belirtildi. Türkiye’de yaşam beklentisinin 2011-2015 döneminde iki yıl azaldığına dikkat çekilen raporda “Ayrıca gelir ve servet eşitsizliği şaşırtıcı biçimde hâlâ çok yüksek” değerlendirmesi yapıldı.

        TÜRK CEO'LAR KURDAN ENDİŞELİ

        PriceWaterhouse Coopers’ın (PwC) Davos’ta açıklanan anketinin sonuçları CEO’ların 2018’de küresel ekonomiden umutlu olduğunu gösteriyor. Araştırma dünya genelinde CEO’ların en çok jeopolitik belirsizlik ve siber tehditlerden ‘aşırı endişe’ duyduğunu, Türk CEO’ların en büyük endişesinin döviz kurundaki dalgalanma ve terörizm olduğunu ortaya koydu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa