Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Kuzey Kore liderini zorla güldürdüler!

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 31 Mayıs'ta Kuzey Kore'deydi. Lavrov önce Kim Jong-un tarafından kabul edildi. Ardından da Kuzey Koreli mevkidaşı ile görüştü. Haber, dünya basınında geniş yer buldu. 

        Russia-1 isimli Rus televizyonu ise, haberi verirken yayınladığı fotoğrafla herkesi şaşırttı. Kanal, Kim Jong-un'un fotoğrafının üzerinde ufak bir değişiklik yaptı. Kuzey Kore liderininin dudakları hafif yukarı kıvrıldı, gülümsüyormuş izlenimi verildi. Ancak fotoğrafçılar ve bloggerlar işin peşini bırakmadı. Fotoğraf mercek altına alındı. Ciddi duruşuyla bilinen Kim Jong-un'un yüzüne alışılmışın dışında tuhaf bir gülümseme ilave edildiği kanıtlandı. Fotoğrafın aslında Kim Jong-un, Sergey Lavrov'un yanında oldukça ciddi, hatta mutsuz görünüyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın ziyarete ilişkin yayımladığı videoda da Kuzey Kore liderinin gülümsemediği net olarak anlaşılıyor.

        Rus muhaliflere göre, Russia-1, Kuzey Kore liderini gülümseterek, Rus Dışişleri Bakanı ile görüşmesinden mutlu olduğu izlenimi yaratmayı amaçladı. Fotoğrafa müdahale eden televizyon kanalından ise henüz bir açıklama gelmedi.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu