Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Yargıtay'dan emsal karar! İzinsiz fotoğrafa hapis cezası...

        Bir düğün salonunda çekilen ve sosyal medyada izinsiz kullanılan bir fotoğraf yargıtay'da dava konusu oldu. Karar da; 'Başkasına ait bir fotoğraf veya videoyu internet sayfasında izinsiz yayınlayana hapis cezası'nın önünü açtı.

        Yargıtay, izinsiz yayınlanan fotoğraf veya video nedeniyle 4 yıla kadar hapis cezası verilmesinin önünü açtı. Karara neden olan olay denizli'de yaşandı. Bir düğün salonu sahibi, internet sitesi kurdu. Düğünlerde çekilmiş fotograf ve videolara da sayfasında yer yerdi. Düğün salonuna ait internet sitesi ve tanıtım broşürlerinde kullanılan fotoğraflardan birinin kendisine ait olduğu gören Berna A. bu durumdan rahatsız oldu. Arkadaşının düğününde verdiği pozun kimsenin görmesini ve bilmesini istemediğini belirtti. Savcılığa da suç duyurusunda bulundu.

        YARGITAY İZİNSİZ FOTOĞRAF YAYINLAYANA HAPİS CEZASI İSTEDİ

        Denizli 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde düğün salonu salihi hakkında "görüntü ve seslerin ifşa edilmesi" suretiyle özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldı. Mahkeme, düğün salonu sahibini özel hayatın gizliliğini ihlal etmekten 2 yıl hapis cezasına mahkum etti.

        "İZİNSİZ FOTOĞRAF VEYA VİDEO YAYINLAMAK SUÇ"

        Dosya temyiz incelemesi için Yargıtay'a gitti. Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi, sanığın suç vasfının değiştirilerek yeni bir hüküm kurulmasına karar verdi. Yargıtay, Türk Ceza Kanunu'nun 136'ncı maddesine işaret etti. İşlenen suçun bu madde kapsamında olduğu belirtildi. Söz konusu madde, kişisel verileri hukuka aykırı olarak veren ve yayan kişinin, iki yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını öngörüyor. Bu kararın ardından, izinsiz fotoğraf veya videoları yayınlayanlar 4 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabilecek.

        ÖZEL HABER:YASEMİN GÜNERİ

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu