Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Wilders yine tahrik peşinde! Hollanda'da 'Hz. Muhammed Karikatür Yarışması' yapılacak

        Dünya onu İslam düşmanı ve ırkçı fikirleriyle tanıyor. Hollandalı aşırı sağcı politikacı Geert Wilders, yine provokasyon peşinde... Hedefinde bir kez daha İslam dini ve Hz. Muhammed var.

        Wilders, parlamento binasında, teması "Hz. Muhammed" olan bir karikatür yarışması düzenlemek istediğini açıklamıştı. Aşırı sağcı lider, bunun için Hollanda Meclis Başkanı Hatice Arib'e başvurdu. Başvuruya olumlu karşılık veren Fas kökenli Meclis Başkanı'nı, işlemleri gereksiz yere uzatmakla suçladı. Arib'in Müslüman geçmişine işaret etti. "Muhammed'e olan sevgisi, düşünce özgürlüğünden daha fazla" dedi. Hollanda Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörü de, Wilders'ın karikatür yarışmasına izin verdi. hHllandalı koordinatör, karikatür yarışması ile ilgili, herhangi bir güvenlik riski bulunmadığını açıkladı.

        Aşırı sağcı lidere göre yarışma, bu yıl içinde yapılacak. Üstelik kendisi de jüride olacak. Yanında da, Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçen Arnavut asıllı karikatürist Bosch Fawstin olacak. Hollanda'da düzenlenecek yarışmada birinci olan karikatürün sahibine 5 bin euro, ikinciye ise 2 bin euro ödül verilecek. Para ödülü, adı açıklanmayan bir bağışçı tarafından karşılanacak. Yarışma herkese açık olacak.

        Daha önce Hz. Muhammed'in karikatürlerinin çizilmesi büyük gerginliğe neden olmuştu. 2015'te Fransız Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan karikatürler sonrasında terör saldırısı düzenlenmiş ve derginin 12 çalışanı hayatını kaybetmişti. 2005'te de Danimarka'da yayımlanan Hz. Muhammed karikatürleri Müslüman ülkelerde büyük protestolar yaşanmasına neden olmuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu