Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Türkiye'de en çok hangi suç işlendi? İşte adalet raporu...

        Adalet Bakanlığı'na bağlı olan Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü; 2017 verilerini açıkladı. Verilere göre; Türkiye genelinde toplam 7 milyon 857 bin kişiye "şüpheli" sıfatı ile işlem yapıldı. Son 7 yılın rakamlarına bakıldığında ilk kez kadın şüpheli sayısı 1 milyonu geçti. Savcı başına bin 963, hakim başına ise 929 dosya düştü. Geçtiğimiz yıllara bakınca, savcıların iş yükü arttı, hakimler ise rahatladı. açılan bir davanın dosyası ise; yaklaşık 417 günde tamamlandı.

        2017'DE TÜRKİYE'DE EN ÇOK HANGİ SUÇ İŞLENDİ?

        Verilere göre Türkiye genelinde mal varlığına karşı işlenen suçlar; listenin başında. Bu suçlar; hırsızlık, dolandırıcılık ve mala zarar verme... En fazla işlendiği bölgeler ise; Marmara, İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun bir kısmı oldu. Kasten adam öldürme ve yaralama gibi vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlarda ise Karadeniz, Doğu Anadolu, Ege birinci sırada geldi.

        En fazla cinsel saldırı davası açılan şehir, İstanbul oldu. Açılan dava sayısı bin 191. İstanbul'u İzmir, Ankara, Antalya, Konya takip etti. En fazla adam öldürme davası açılan şehirler ise İstanbul, Ankara, Adana, İzmir ve Sakarya.

        Verilere göre Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvuru sayısı düştü. 2017 yılında başvuru sayısı 40 bin 530'da kaldı. Bir önceki yıl bu rakam 80 bin 756'ydı. 

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu