Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Titanic enkazına sefer yaparken patlamıştı: Titan'ın son saatleri

        ABD medyası, Titanic'in enkazını yakından görebilmek umuduyla Titan denizaltısına binen ancak hayatını kaybeden 5 yolcunun son anlarında neler olduğunu yazdı.

        Habere göre, dalgıçlar Titanic'in 111 yıllık enkazının yaklaşık 13 bin fit üstünde 5 yolcuyu içeri kapattı. 19 yaşındaki Süleyman Dawood rekor kırmak için yanına Rubik Küpü aldı. Babasının ise bir Nikon kamerası vardı ve Titan'ın tek camından enkazın görüntüsünü ve oğlunun rekor kırdığı anı yakalamaya can atıyordu.

        Kısa süre sonra, Titan suya daldı ve bir rüyaya doğru inerek derinlere indi. 

        Dalıştan birkaç saat sonra Anne Dawood, birinin Titan ile iletişimin kesildiğini söylediğine kulak misafiri oldu. ABD Sahil Güvenlik de bunun dalıştan 1 saat 45 dakika sonra olduğunu doğruladı.

         

        Dawood'ların yanı sıra denizaltında, enkaza 38. dalışını yapmaya çalışan 77 yaşındaki Fransız bilim insanı ve Titanic konusunda uzman sayılan Paul-Henri Nargeolet de vardı.

         

        Bir İngiliz havayolu yöneticisi olan 58 yaşındaki Hamish Harding de ilk seferi için büyük heyecan duyuyordu. Kendisini bilim ve turizmin bir karışımı olarak gören OceanGate'in 61 yaşındaki kurucusu ve CEO'su Stockton Rush da son yolcular arasındaydı.

         

        Son keşif gezisinde, Nargeolet, Titanic'e önceki 37 dalışı hakkında bir sunum yaptı ve gruba bir zamanlar "orada 3 gün boyunca mahsur kaldığı ve denizaltıyla iletişimin kesildiği" hakkında bir hikaye de anlattı.

         

        Dalış öncesinde ilk kez dalgıçlara ne bekleyecekleri ve beklenen 12 saatlik yolculuk için nasıl hazırlanacakları söylendi.

        CEO Stockton Rush her zaman olduğu gibi dalıştan önceki gün dalış sabahı kahve içmemeyi tavsiye etti. Planlanan 12 saat boyunca da soğuk hava  nedeniyle kalın çorap ve bere giymelerini tavsiye etti.

        Aşağı inerken bir şey görmeyi beklememeleri çünkü okyanus tabanındaki tur için pil gücünden tasarruf etmek amacıyla projektörlerin kapatılacağı belirtildi.

        Bluetooth hoparlörde çalmak üzere en sevilen şarkılardan bazılarının telefona yüklemesi önerildi.

        18 Haziran'daki dalgıçlara saat 07.30'a kadar gemiye binmeye hazır olmaları söylendi.

        Suleyman ve Shahzada'nın OceanGate uçuş kıyafetlerinin yanı sıra su geçirmez pantolonları, turuncu su geçirmez ceketleri, çelik burunlu botları, can yelekleri ve kaskları vardı.

        Gerektiği gibi tartılmak için durdular. 

        Pilot ve CEO Rush arkada otururdu diğerleri ise sırtlarını duvara vererek oturdular.

        Ardından dalgıçlar kapağı kapattı. ve onunda ekipler Titan'ı su altına bıraktı. 

        Yaklaşık 1 saat 45 dakika sonrası ise sinyal kesildi. Bu aşamada Titan'ın saniyeler içinde patladığı tahmin ediliyor.

         

         

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu