Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Pakdil: “Edirne ve Kırklareli'nde çayır tırtılı sorununu hemen hemen bitti diyebiliriz”

        (İHA) - Kırklareli’nde çayır tırtıllarının etkili olduğu tarlalarda incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil,

        “Edirne ve Kırklareli'nde çayır tırtılı sorununu hemen hemen bitti diyebiliriz” dedi.

        Trakya’da ayçiçeği tarlalarındaki tırtıl istilası üzerine Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Tekirdağ ve Edirne’den sonra Kırklareli’ne gelerek ayçiçeği tarlalarında incelemelerde bulundu. Pakdil, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, “Edirne ve Kırklareli'nde çayır tırtılı sorununu hemen hemen bitti diyebiliriz. Takibe devam ediyoruz. Yeni bir nokta olur mu diye arkadaşlarımız sörvey çalışmalarına devam ediyorlar. Orada da gerekli tedbirler alınıyor. Şunu ifade etmek isterim ki çok iyi organize olmayı başardık. Gerek kamu tarafı olarak gerek sivil örgütler, çiftçi örgütleri, ziraat odaları, çiftçilerimiz, il müdürlüklerimiz, valiliklerimiz bu konuda çok iyi bir tepki gösterdiler. Bir araya geldiler, sırt sırta, omuz omuza verdiler ve güzel bir netice aldılar” dedi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu