Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Suudi Arabistan'da muhalif prensten darbe çağrısı

        Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, kraliyet ailesini karıştırdı. Muhalif Prens Halid bin Ferhan, kurucu kral Abdülaziz el Suud'un iki oğluna darbe çağrısı yaptı.

        2013'te Almanya'ya iltica eden Prens Ferhan, Middle East Eye isimli internet sitesine konuştu. Prens Selman'ın ön plana çıkmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. "Kral Selman'ın sağlığı yerinde olsaydı, işler bu noktaya gelmezdi" dedi. 

        Ardından da sözü, Suudi Arabistan'ın kurucu kralı Abdülaziz el Suud'un oğulları Ahmed ve Mükrin'e getirdi.

        PRENS FERHAN: KURUCU KRALIN OĞULLARI BİR ŞEY YAPMALI

        "Amcalarım Ahmed ve Mükrin'e bir şeyler yapmaları çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı. İki ismin kraliyet ailesi ve ordudan destek göreceğini savundu. Muhalif prens, halktan da bü yönde çağrılar olduğunu kaydetti. Ocak 2015'te tahta çıkan Kral Selman, iki yıl sonra bir kraliyet kararnamesi yayınlamış ve oğlunu veliaht prens yapmıştı.

        Buna bir de Prens Selman öncülüğündeki reformlar eklenince, kraliyet ailesi içindeki rahatsızlık artmıştı. Darbe girişimi düzenlenebileceği iddiaları dile getirilmeye başlanmıştı. Geçen aysa, Kral Selman'a yönelik darbe girişimi olduğu iddia edilmiş ancak Suudi yetkililer darbe girişimi yaşanmadığını, saraya fazla yaklaşan bir insansız hava aracının düşürüldüğünü açıklamıştı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu