Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Son dakika: İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor

        Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı... Marmara, İç ve Kuzey Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı illerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor. İstanbul'da beklenen yağış öğle saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Kentte önümüzdeki 5 gün yağışlı havanın etsini sürdürmesi bekleniyor.

        Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç ve Kuzey Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. İSTANBUL HAFTA SONU YAĞMURLU

        Meteoroloji'nin verilerine göre, İstanbullular önümüzdeki hafta güneşe hasret kalacak. Kentte bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca aralıklarla kuvvetli yağış etkili olacak. Hava sıcaklığında değişim görünmüyor. 

        KAR ERİMESİ UYARISI 

        Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, meydana gelebilecek kar erimelerinin dere yatakları ve ovalarda oluşturacağı sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu. 

        Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, “Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

        Rüzgârın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bu gece gerçekleşen en düşük sıcaklıklar; Van’da 4, Muş’ta 5, Bitlis’te 1 ve Hakkâri’de 1 derece olarak ölçülmüştür.Günün beklenen en yüksek sıcaklıklarının ise Van’da 11, Bitlis’te 8, Hakkâri’de 12 ve Muş’ta 13 derece olması beklenmektedir. Bölge genelinde aralıklarla devam eden sağanak yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının da yüksek seyretmesi nedeniyle özellikle yüksek rakımlı yerlerde meydana gelebilecek kar erimelerinin, dere yatakları ve ovalarda oluşturacağı sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 14İstanbul: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 16İzmir: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 21Adana: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20Antalya: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20Samsun: Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı 18Trabzon: Çok bulutlu 19Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 10Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 18

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu