Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sevgi´yi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan eşine beraat

        DHA - Kahramanmaraş'ta yaralı olarak götürüldüğü hastanede 'Kendimi bıçakladım' dedikten sonra hayatını kaybeden Sevgi Gevşek'i (27) öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen eşi Durdu Gevşek (28) ile suç delillerini yok ettikleri öne sürülen babası ve arkadaşı yargılandıkları Kahramanmaraş 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde beraat etti. Gerekçeli kararda, sanıklara isnat edilen suçları ortaya koyan somut ve kesin deliller olmadığı belirtilirken, mahkeme heyetinden bir üye ise karara katılmadığını belirterek, şerh koydu.

        Olay, 17 Kasım 2021'de Sakarya Mahallesi'nde meydana geldi. Sokakta karnından yaralı bulunan 1 çocuk annesi Sevgi Gevşek ambulansla götürüldüğü hastanede olayın nasıl olduğunun sorulması üzerine 'Kendimi bıçakladım' dedi. Durumu ağır olan Gevşek, sevk edildiği Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 23 Kasım'da hayatını kaybetti.

        'KENDİSİNİ 3 KEZ BIÇAKLAMASI HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI'

        Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Sevgi Gevşek’in eşi Durdu Gevşek, gözaltına alındı. Sorgusunda eşinin mutfaktan aldığı bıçakla kendisini bıçakladığını öne süren Durdu Gevşek, 25 Kasım'da tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturma sonunda, Durdu Gevşek hakkında eşini kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, babası İ.G. ile arkadaşı Ş.A.'nın da suç delillerini yok etme suçundan 5'er yıla kadar hapis talebiyle Kahramanmaraş 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, Sevgi Gevşek'in vücudunda 3 bıçak darbesi tespit edildiği belirtilerek, "Yaralanmanın sayısı, niteliği ve şekli birlikte değerlendirildiğinde; müteveffanın kendisini karın kısmından 3 kez kesici delici aletle yaralayarak intihar etmeye çalıştığı şeklindeki eylemin hayatın olağan akışına aykırıdır" denildi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu