Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Kök hücre tedavisiyle felçli hayvanlar da ayağa kalkıyor !

        Hastalanan ya da hasar gören dokuların ve organların yenilenmesini sağlayan kök hücre, insanların yanı sıra felç, çoklu organ yetmezliği, yara, yanık ve kırık gibi birçok sağlık sorunu olan "can dostlar" için de hızlı iyileşme sağlayarak şifa kaynağı oluyor.

        Vücutta tüm doku ve organların yapısını oluşturan kök hücreler, ihtiyaç duyulan hücre tipine dönüşerek hastalık ve yaralanma gibi nedenlerle oluşan organ ve doku hasarını onarmayı sağlıyor.

        Teknoloji ve tıp biliminin gelişimiyle son yıllarda kemik iliği ya da yağ dokusundan alınarak, birçok hastalık türünün tedavisinde kullanılabilen kök hücreler, insanların yanı sıra kedi, köpek ve atlarda da tedavisi zor birçok hastalık için iyileştirici rol üstleniyor.

        Hayvanlarda görülen çeşitli göz, eklem, karaciğer, böbrek, kalp, deri ve yangısal bağırsak hastalıkları, iyileşmeyen yara, yanık ve kırıklar, kireçlenme, kas ve tendon hasarları, omurilik ve perifer sinir hasarlarına bağlı felçler, his kayıpları, akut ve kronik diş eti rahatsızlıkları, çoklu organ yetmezlikleri ile kedilerde FİPin kuru, köpeklerde gençlik hastalığının sinirsel formunun tedavisinde kök hücre yöntemi tercih edilebiliyor. (AA)

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu