Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video ‘İzinsiz Bank' davasında 'Tosuncuk' ve ağabeyi için 3 yıla kadar hapis cezası istendi

        Binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank sistemindeki ‘Bank’ adını izinsiz kullandıkları gerekçesiyle “5411 sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık” suçundan 3 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan Mehmet Aydın ve Fatih Aydın davasında Cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Her iki sanığında 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

        Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın katılmazken, müşteki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) avukatı ile sanık Mehmet Aydın'ın avukatı salonda hazır bulundu.

        Cumhuriyet savcısı mütalaasında, “Sanıkların ortağı oldukları Fame Game Hayvancılık Ticaret Sanayi Anonim Şirketi, Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Limited Şirketi ile Fame Game Software Limited Şirketi’nin yetkilileri ve ortakları oldukları, bahse konu şirkette ‘bank’ kelimesini istisnasız bir şekilde tüm reklamlarında web sayfaları ve sosyal paylaşım sitelerinde kullandıkları, reklamların içeriğinde bahse konu sisteme belli bir miktar para yatırıldığında takip edilir ise daha çok para ile çıkış yapabileceklerinin ifade edildiği, doğrudan olmasa bile bu anlama gelecek şekilde ifadelerin bulunduğu, faaliyetler çerçevesinde oldukça kısa sayılabilecek 19.10.2016-06.12.2017 tarihleri arasında Çiftlik Bank isimli organizasyon ve faaliyetleri adı altında para topladıkları ifade edildi.

        "Bank" ifadesini oturak anlamında kullanmış. (İHA)

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu