Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Beyaz Saray'dan maaş almıyorlar ama... Servetlerine servet kattılar

        Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner'in 2017'deki geliri dudak uçuklattı. Beyaz Saray'dan maaş almayan çift, bir yılda tamı tamına 82 milyon dolar kazandı.

        Amerikan Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump diğeri damadı Jared Kushner... Amerikanın en popüler çiftlerinden olan bu iki isim, bu kez yıllık kazançlarıyla gündemde. Amerikan basını Trump'ın danışmanları arasındaki Ivanka Trump ve Jared Kushner'in geçen yılki kazançlarını açıkladı.

        Beyaz Saray'dan maaş almayan iki ismin geçen yıl 82 milyon dolar gelirinin olduğunu yazdı. Habere göre, Ivanka Trump 2017'de babasının otellerindeki hisselerinden 3,9 milyon dolar kazandı. Ivanka'nın kendi markasından elde ettiği gelir ise 5 milyon oldu. Jared Kushner'in en önemli gelir kaynağı ise aile şirketine ait bir arazi oldu. Kushner bu araziden 5 milyon dolar gelir elde etti. İkilinin 82 milyon dolarlık geliri, çıkar çatışması tartışmasını bir kez daha alevlendirdi. Zira bazı sivil toplum kuruluşlarına göre çift Beyaz Saray'daki görevlerini kullanarak kişisel servetlerini artırmış olabilir.

        Trump, göreve gelmesinin arından kızı ve damadını danışmanı olarak atamış, her iki isim de Beyaz Saray'dan maaş almayacaklarını açıklamıştı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu