Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Trump'ın avukatından şok iddia: Dizlerinin üstüne çöktü ve...

        "Kim Jong-un, dizlerinin üzerine çökerek zirve için yalvardı" bu sözler Donald Trump'ın avukatı Rudy Giuliani'ye ait... New York'un eski belediye başkanı ve Donald Trump'ın avukatı olan Rudy Giuliani, Tel Aviv'de bir konferansa katıldı. Önce yapılacağı açıklanan, sonra iptal edilen, sonra bir kez daha yapılmasına karar verilen Donald Trump-Kim Jong-un zirvesi hakkında konuştu.

        Amerikan Başkanı Trump'ın, zirveye katılmayacağını bildirmek için Kuzey Kore lideri Kim'e yazdığı mektubu hatırlattı. Trump'ın haklı olduğunu söyledi. Giuliani, "Çünkü Başkan Yardımcısı Mike Pence'e hakaret ettiler; ulusal güvenlik danışmanına hakaret ettiler ve bize karşı nükleer savaş çıkaracaklarını söylediler. O da bu koşullar altında zirveyi yapmayacağız dedi" ifadelerini kullandı.

        Giuliani, Kuzey Kore liderinin, Trump'ın bu çıkışının ardından tavrını yumuşatmak zorunda kaldığını savundu. Hatta zirvenin yapılması için Trump'a yalvardığını iddia etti.

        Amerikan başkanı ve Kuzey Kore lideri 12 Haziran'da Singapur'da bir araya gelecek. Tarihi zirve, bir Amerikan Başkanı ile Kuzey Kore lideri arasındaki ilk yüz yüze görüşme olacak...

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu