Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ölüm cezası verilmişti! AB sınırlarını ihlal eden ineğe af çıktı...

        Bulgaristan'da otlarken Sırbistan'a geçen Penka isimli ineğin ülkesine dönmesine izin verilmedi. AB sınırlarını ihlal eden inek bir de ölüm cezasına çarptırıldı.

        Olay Bulgaristan-Sırbistan sınırında yaşandı. Bulgaristanlı Ivan Haralampiev'e ait olan Penka, sınıra yakın bir bölgede otlarken Sırbistan topraklarına girdi. Sırp sınır güvenliğinin dikkatinden kaçan Penka, bölgedeki bir çiftçi tarafından bulundu. Kulağındaki kimlik küpesinden yola çıkan Sırp çiftçi, Penka'yı Bulgaristan'daki sahibine, Haralampiev'e ulaştırmak istedi. Ancak AB yasaları Penka'nın ahırına dönüşüne engel oldu.

         

        ÖLÜM CEZASI VERİLDİ

        İnek, Bulgaristan'a girişi sırasında, gerekli dökümanları bulunmadığı için yetkililer tarafından alıkonuldu. İneğinin Sırbistan'da herhangi bir hastalık kapmadığını ispat etmek için veteriner kontrolü istedi. Fakat Penka'yı muayene eden Bulgar veteriner ineğin itlaf edilmesine hükmetti. Haralampiev, Sırp veterinerden sağlık raporu aldığını ve Penka'nın herhangi bir sorununun bulunmadığını belirtti.

        Tüm girişimlere rağmen, Bulgar yetkililer Penka'nın vurulmasına karar verdi. İnek için imza kampanyası başlatıldı. Bulgaristan Gıda Güvenliği Ajansı da laboratuvar testlerini yeniledi. İneğin sağlıklı olduğunu ve birkaç gün içinde sahibine teslim edileceğini açıklandı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu