Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van'da ağız, çene ve kafasında şekil bozukluğu bulunan ve bazı organları eksik olan sıpa, yol kenarında terk edilmiş halde bulundu. Sıpa tedavi altına alındı.

        İpekyolu ilçesine bağlı Değirmenarkı Mahallesi'nde doğuştan ağız, çene, dudak ile baş bölgesinde şekil bozukluğu ile bazı organları eksik olan sıpayı yol kenarında gören vatandaşlar, durumu hemen belediye yetkililerine bildirdi. Bunun üzerine mahalleye giden belediye ekipleri, sıpayı alarak YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne getirdi.

        Burada ilk kontrolleri merkez müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan tarafından yapılan sıpa, hemen ameliyatı alındı. Sıpaya 2 başarılı operasyon ve ilaç tedavisi uygulayan Prof. Dr. Aslan, yavru hayvanın çene, baş ve dudak bölgesinde doğuştan anomaliler (şekil bozuklukları) mevcut olduğunu belirterek, “Hayvan sahibinin terk etmesinin nedeni de besleyememesi ve sakatlığı. İlk müdahalenin ardından operasyonlarımızı yaptık. Yavru olumlu sonuç vermeye başladı. Sadece çenesinde değil, aynı zamanda üriner ve sindirim sisteminde de sıkıntılar vardı. Tedavinin ardından şu anda kendi beslenmeye başladı” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa