Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van merkez Van’ın İpekyolu ilçesinde kaçak avlanmış 200 kilogram sazan ele geçirildi.

        Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından avlanması yasak olan inci kefali ve sazan balığının korunmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İpekyolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından VanÖzalp yolu üzerinde yapılan yol kontrol denetimlerde 4 çuvala konulmuş 200 kilogram sazan balığına el konularak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. İl Müdürlüğü ekiplerince kaçak avcılık yapan 1 şahıs hakkında bin 322 TL idari para cezası uygulandı.

        Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Görentaş 15 Mayıs 15 Ağustos tarihleri arasında sazan balığı avcılığının yasak olduğunu bildirdi. Av yasaklarının amacının balık stoklarının yok olmasını önlemek olduğunu belirten Görentaş, göl, gölet ve akarsu kenarlarında amatör ve ticari amaçlı avcılığın yapıldığı balık istihsal alanlarında, avcıların zaman ve tür yasaklarına azami ölçüde uymaları söyledi. Avcılığın sürdürebilmesi ve balık nesillerinin devamlılığı açısından önem arz ettiği belirten Görentaş, avcıların ve vatandaşların kurallara riayet etmesi istedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa