Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van’da Ramazan ayının ilk cuma namazında camiler dolup taşarken yer bulamayan cemaat, namazını cami önünde bulan parklarda kılmak zorunda kaldı.

        Ramazan ayının ilk cumasında Vanlılar camilere akın etti. Hz Ömer Camii’nde yer bulamayan cemaat, namazlarını cami dışındaki sokak ve pasajlarda serdikleri seccadelerde ve kartonlarda kılarak güzel görüntüler oluşturdu.

        “Dinmeyen Yaramız Kudüs”

        Ramazan ayının ilk cuma hutbesinde, “Dinmeyen Yaramız Kudüs” başlıklı hutbe okundu. Hutbeyi okuyan Hz Ömer Camii İmam Hatibi Emin Akan, “Kudüs, sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ve Mescidi Aksa, bize Peygamberimizin emanetidir. Kudüs sadece Filistin ve Mescidi Aksa civarında yaşayanların değil, tüm dünya Müslümanlarının gözbebeği ve insanlığın ortak değeridir. Bugün ise Kudüs, Müslümanların ve insanlığın önünde bir vicdan, hukuk ve ahlak sınavıdır” dedi.

        "Ramazanın ilk cumasında dualar Filistin’e"

        Kılınan cuma namazının ardından hep birlikte İslam dünyasının içinde bulunduğu zulümlerden kurtulması ve Filistin’de katledilen Müslümanlar için dua edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa