Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde kentteki siyasi partilerin temsilcileriyle toplantı yaptı.

        Valilik binasındaki "Seçim İstişare Toplantısı" öncesinde açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, seçimin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşmesi, vatandaşların özgür iradesinin tam olarak sandığa yansıması için kanunların verdiği yetkiler ve sorumluluklar çerçevesinde çalışmalara başladıklarını söyledi.

        El birliği ile birbirlerine destek vererek, iletişim halinde, huzur ve güven içerisinde seçimi tamamlamayı amaçladıklarını belirten Zorluoğlu, şöyle devam etti:

        "Bu noktada bizler güvenlik anlamında her türlü riski dikkate alarak, bölgemizin bütün hassasiyetini değerlendirerek güvenlik önlemlerimizi alıyoruz. Bir kısım önlemlerimizi aldık hatta. Gerek seçim öncesi gerek seçim zamanı ve sonrası olabilecek bütün güvenlik tedbirlerini planlıyoruz. Elimizdeki bütün imkan ve kabiliyetimizle ilimizde herhangi bir sorun yaşanmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

        Sadece güvenlik güçlerinin değil aynı zamanda siyasi partilerin de bu noktada yapması gereken çalışmalar olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, bu süreci siyasi partilerle yakın iş birliği ve koordinasyon içerisinde yürütmek istediklerini dile getirdi.

        - "Huzur içinde gerçekleştireceğiz"

        Zorluoğlu, siyasi parti temsilcilerinin istedikleri zaman kendisine ulaşabileceklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

        "Bu seçimin Van'da hiçbir güvenlik olayı veya hadisesi olmadan tamamlanmasından yanayız. Seçmen sayımız da aşağı yukarı belli. Emniyet bölgesinde 413 bin, jandarma bölgesinde de 227 bin civarında seçmen var. 640 binin üzerindeki seçmenimizin her birinin kendi hür iradesi ile hiçbir baskı altında kalmadan, haricen hiçbir olumlu ve olumsuz baskı altında olmadan seçim günü sandıkta oyunu kullanmasını sağlamak bizim görevimiz. Bu görevimiz içerisinde emniyet ve jandarmanın da görevleri var. Siyasi partilerimizin de sorumlulukları var. Az önce de söylediğimiz gibi inşallah huzur içerisinde bu seçimi gerçekleştireceğiz. Seçimlerin şimdiden ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

        Toplantıya İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Emniyet Müdürü Suat Ekici, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, CHP İl Başkan Vekili Yusuf Gencer, MHP İl Başkanı Salih Güngöralp, HÜDA PAR İl Başkanı Rasim Sayğın, Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Yaprak, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mevlüt Kaya, İYİ Parti İl Başkanı Selim Özgökçe katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa