Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol VakıfBank'ta şampiyonluk coşkusu! Gözde Kırdar, Gizem Örge, Ayça Aykaç, Zehra Güneş ve Tuğba Şenoğlu, Haberturk.com'a konuştu - Voleybol Haberleri

        Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Final Four'unda ev sahibi Alba Blaj'ı yenerek şampiyon tamamlayan VakıfBank, Avrupa'nın bir numaralı kupasını üst üste ikinci, toplamda dördüncü kez müzesine götürmeyi başardı. Avrupa voleybolunun kulüpler bazında bir numaralı kupasını 2011, 2013 ve 2017 yıllarında kazanan VakıfBank, elde ettiği 4 Avrupa şampiyonluğunda da namağlup şekilde kupayı kaldırarak önemli bir istatistiğe de imza attı.

        Peki Bükreş'teki Sala Polivalenta Salonu'nda neler yaşandı? Unutulmayacak bir Imoco Volley maçı ve belki de tarihin en rahat finali olanAlba Blaj maçı...

        Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Final-Four'un yarı finalinde rakip, Sarı-Siyahlı ekibin, geçen sezon finalde devirdiği İtalyan ekibi Imoco Volley'di... Temsilcimiz, 2-0 öne geçtiği maçta rakibini final setinde devirip3-2’lik skorla üst üste 3, toplamda 8. defa adını finale yazdırmıştı...

        KUPANIN GELDİĞİ VE ERKEN FİNAL OLAN IMOCO MAÇI..

        İlk sette başa baş mücadele vardı. Zhu ve Lonneke’ye, Cansu ve Zehra’nın ekstra katkısı büyük oldu. Rasic’in bloğuyla fark ilk kez 3 sayıya çıktı: 20-17.Set sonunda temposunu koruyan Vakıfbank 25-22 ile 1-0 öne geçti. 2. sette oyuna ağırlığını koyan Sarı-Siyahlı ekip, iyi servisler ve hücumda Zhu ile bulduğu sayılarla2. teknik molaya 16-12 önde gitti, seti de 25-21 alarak 2-0 öne geçti.

        ZHU SAKATLANDI

        3. sette maçta kalmak için var gücüyle mücadele eden İtalyan ekibi karşısında geriye düşmesine rağmen konsantrasyonunu korumaya çalışan Vakıfbank’ta Zhu’nun sakatlanması hesapları bozdu. VakıfBank'ın skor üretmekte zorlanmasıyla oyun içinde daha dominant bir görüntü veren İtalyan ekibi, ikinci teknik molaya ise 16-8 galip durumda ulaştı. Wolosz ve Hill'in smaç sayılarıyla Imoco Volley, seti 25-17 kazanıp, skoru 2-1'e getirdi.

        VakıfBank'ın antrenörü Giovanni Guidetti:
        VakıfBank'ın antrenörü Giovanni Guidetti: "Bu sene takımımız inanılmaz bir başarı gösterdi. Sezon başında 4 kupayı kazanmak için hedef koymuştuk ve bunu başardık. Bu nedenle takımıma ve teknik ekibe çok teşekkür ediyorum."

        Set kazanan Imoco’nun heyecanlanan final umuduyla yüklendiği4. sette Zhu’nun geri dönmesine rağmen basit hatalara devam eden Vakıfbank, Kimberly ve Samantha’nınsayılarına engel olamayınca 6 sayıgeriye düştü. Son bölümdeki rotasyon da sonuç vermeyince bu seti de 25-15 alan Imoco setleri eşitledi: 2-2.

        12-9'DEN GERİ DÖNDÜLER!

        Büyük mücadeleye sahne olan tie-break setinde Gözde Kırdar, Sloetjes ve Ting Zhu ile sayılar kazanan VakıfBank, saha değişimine 8-7 üstün gelen taraf oldu. Ardından Hill'in sayılarıyla toparlanan Imoco Volley, 12-9 üstünlüğü yakalarken, VakıfBank aldığı seri sayılarla 13-12 öne geçmeyi başardı. Finaligetiren sayı Gözde’nin smacı sonrası antrenör Guidetti’nin yaptığı itirazla geldi: 16-14... Vakıfbank, 3-2 ile finaleyükseldi.

        EN RAHAT FİNAL! ALBA MAÇI...

        VakıfBank için aralarında ‘sıklet farkı’ olan Alba Blaj ile oynayacağı final adeta bir formaliteden ibaretti. Nitekim öyle de oldu... Galatasaray’ı bile elemesi sürpriz görülen Rumen ekibi karşısında müthiş oynayan temsilcimiz, maçı set vermeden kazanırken,turnuvayı nağmalup tamamladı.

        Final maçına oldukça etkili başlayan VakıfBank, file önünde rakibine geçit vermezken, Rasic'in sayılarıyla ilk teknik molaya 8-1 önde geldi. Crncevic ve Krsmanovic'in sayılarıyla oyuna ortak olmak isteyen CSM Volei Alba karşısında iyi bir performans ortaya koymayı sürdüren sarı-siyahlılar, ikinci teknik molaya da 16-10 galip durumda ulaştı. Zhu Tink'in skorer oyunuyla rakibine şans tanımayan VakıfBank, ilk seti 25-17 kazandı.

        VakıfBank, etkili oyununu ikinci sette de devam ettirdi. Zhu Ting'in başarılı performansıyla oyunu kontrolünde tutan sarı-siyahlılar, ilk teknik molaya 8-3 önde gelirken, ikinci teknik molaya kadar da rakibine sadece 1 sayı verdi: 16-4. VakıfBank, seti 25-11 kazanarak 2-0 üstünlük yakaladı.

        CSM Volei Alba, üçüncü sete iyi başlarken, VakıfBank'ta yapılan basit hatalar sonrası ilk teknik molaya 8-4 önde ulaşan taraf oldu. Sonrasında toparlanan sarı-siyahlılar, Sloetjes'in etkili oyunuyla rakibini yakalayarak 11-10 öne geçti ve ikinci teknik molaya 16-11 galip durumda geldi. Rakibini son bölümde oyundan tamamen düşüren VakıfBank, seti 25-17, müsabakayı ise 3-0 kazanarak Avrupa şampiyonluğuna ulaştı!

        GÖZDE ZİRVEDE BIRAKTI

        Türk voleybolunun yetiştirdiği en önemli yıldızlardan Gözde Kırdar, kariyerine Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile noktayı koydu. Finaldeki 12 sayısıyla şampiyonluğun mimarlarından olan 32 yaşındaki milli voleybolcu, MVP (en değerli oyuncu) seçildi. 2003 yılından bu yana VakıfBank forması giyen Gözde Kırdar’ın vedası duygusal anlara sahne oldu...

        Şimdi sözü onlara bırakalım...

        GÖZDE KIRDAR: BU KADARINI HAYAL ETMEMİŞTİM

        Böyle bırakmayı hayal etmiştim ama bu kadarını düşünmemiştim. Rüya gibi bir sezon geçirdim. Hiçbir zaman kendimi bu kadar ittirmemiştim çünkü çok özel bir şekilde bırakmak istedim. Tüm ailem Romanya'daydı. Çok özel bir aileye sahibim bunun için çok şanslıyım.

        Final-Four oynaması çok zor bir yer. 'Türk finali olur' dediklerinde, kendimizden bile emin değildik. Tek günlük performanslara bağlı her şey. Bugüne kadar çok maç kaybettik. Bu tecrübe işi. Galatasaray 2. kez katıldı. Biz de onlar da dersler çıkarmıştır. Bugüne kadar çok ağladık çok üzüldük. Sonunda geldiğimiz yer çok güzel.

        VakıfBank'ın antrenörü Giovanni Guidetti: "Başka bir Gözde yok, başka bir kaptan yok.O karakterde başka oyuncu yok diyebilirim. Yakın dönemde böyle bir oyuncu gelmeyeceğini düşünüyorum."
        VakıfBank'ın antrenörü Giovanni Guidetti: "Başka bir Gözde yok, başka bir kaptan yok.O karakterde başka oyuncu yok diyebilirim. Yakın dönemde böyle bir oyuncu gelmeyeceğini düşünüyorum."

        "MAÇ GİDİYOR' DEDİĞİM AN OLDU"

        Ben çabuk vazgeçen biri değilimdir ama "Maç gidiyor" dediğim an oldu. Çok iyi bir top çıkardık. Rakibi de kıran şeyler bunlar. Biz Vakıfbank'ız ve geri döndük. Kendinden şüphe etmeyeceksin hele de Vakıfbank'taysan. Son topta Giovanni'yi uyardım. Taç olduğuna emindim ve haklı çıktım.

        Ben küçükken voleybol bu seviyede değildi. Maddi ve manevi... Şimdiki gençler maddiyata daha odaklı. Daha önlerinde çok uzun seneler var. Çalışmadan bir yerlere gelebileceklerini düşünüyorlarsa başaramayacaklarını garanti edebilirim. Maddiyatı düşünmeden kafalarını voleybola vermeleri gerek, çok çalışsınlar.

        SON FİNALDE MVP SEÇİLDİ
        SON FİNALDE MVP SEÇİLDİ Profesyonel kariyerini Avrupa şampiyonluğu ile sonlandıran VakıfBank takımı kaptanı Gözde Kırdar, Dörtlü Final'in en değerli oyuncusu (MVP) ödülünün de sahibi oldu.

        GİZEM ÖRGE: BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMİYOR!

        Bunun gibi çok maçlar oynadık. Lehimize bir sonuçla bitirmeyi tecrübemize borçluyuz. Her sene Final-Four'da mücadele ediyoruz. Ben 5 senede bu takımda büyük kayıplar ve büyük kazançlar yaşadım. O yüzden pes etmeyen bir karakterimiz var. Sonuç ne olursa olsun, sayılar ne olursa olsun; biz bitti demeden bitmiyor. Ve bunu bir kez daha en kritik yerde gösterdiğimiz için de çok mutluyuz. Bizim kafamız şöyle: 'Biz elimizden gelen her şeyi yapalım, rakip kendisi yenebiliyorsa, buyursun yensin.' Hem Türkiye serisinde hem de Şampiyonlar Ligi serisinde bizim edindiğimiz bir kelime vardı: "Pişman olarak gitmeyeceğiz. Biz çok emek verdik, çok çalıştık. Bu sahadan pişman olmadan ayrılacağız. Yenilsek bile 'elimizden gelen her şeyi yaptık' diyeceğiz" dedik ve bu biz sonucu getirdi.

        "ALLAH'IM LÜTFEN TAÇ OLSUN..."

        Imoco maçı erken final oldu. Sonu da enteresan oldu. O an ekrana baktım, "Allah'ım lütfen taç olsun" diyordum. Çünkü ne olacağı hiç belli olmuyor. Final maçları çok riskli maçlar. Türkiye ligini 5 maç üzerinden oynuyorsun. Final-Four'da şans da olması gerekiyor. Riskli ve telafisi olmayan turnuvalar. Erken final gibi oldu, gergin bir maçtı. Tie-break setinde ayakta kalmak zordu. Burası bambaşka bir yer. Galatasaray için de şansızlık oldu. Gönlümüzden geçen iki Türk takımının finalde oynamasıydı. Bir dahaki senelere inşallah.

        Gerçekten dört dörtlük bir sezon oldu. Bu yola çıkarken zaten 4 kupayı hedeflemiştik. Zaten her sene bütün kupaları hedefliyoruz. Çok zorlu bir süreç. Lig de çok zorluydu. Çok zor anlarımız oldu. Voleyboldan bıktığımız anlar oldu. Birbirimizi görmek istemediğimiz zamanlar oldu. Birbirimize tutunduk ve başarı geldi. Kendi adıma da çok mutluyum. Türkiye lig kupasını doğum günümde kaldırdık. En iyi libero seçildim. Daha sonra 4. kupa olarak Şampiyonlar Ligi'ni kaldırdık ki, Türkiye'de üst üste 2 Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak da bir ilkti. Çok gururluyum ve çok mutluyum.

        EN İYİ LİBERO!
        EN İYİ LİBERO! Gizem Örge, Türkiye Ligi'nde ve Şampiyonlar Ligi'nde en iyi libero ödülünü aldı.

        Gözde gibi bir kaptanla oynamaktan dolayı çok gururluyum. Ben buraya geldiğim zaman çocuktum. Bu sene 5. senem. O kadar çok şey öğrendim, o kadar ablalığını gördüm ki, eli hep üzerimizdeydi. Gerçekten kendimi inanılmaz şanslı hissediyorum. Böyle zirvede bırakmayı da kimse yaşamayaz.

        Giovanni'nin bu kadar başarılı olmasının sebebi çok mükemmeliyetçi bir karakterinin olması. Aslında çok zor bir antrenör. Memnun etmek kolay değil. Ama başarı da zaten bu şekilde geliyor. Her zaman daha iyisini istiyor. Her zaman daha çok çalıştırıyor. Hiçbir şeyden yetinmiyor ki o yüzden biz kupaları ister hale geldik.

        AYÇA AYKAÇ: KUPA IMOCO MAÇINDA GELDİ

        Imoco maçında; 12-8 olduğunda skor, yedeklerde hepimiz birbirimize bakıp "Acaba gidiyor mu, şampiyon olamayacak mıyız?" diye düşündük. Ama 12-9'dan sonra 10. sayıyı aldığımızda sayıyı getiren defans, takımı çok fazla ateşledi. Ondan sonra her sayının başlangıcına sürekli daha motive çıktığımız için tie-break'i almasını bildik. Ama dediğim gibi bizim için çok zorlu bir süreçti. "Kupa orada geldi'"de diyebiliriz çünkü final maçı beklediğimizden daha kolay geçti.

        VakıfBank'ın altyapısından yetişen bir oyuncuyum, ilk geldiğimden beri Gözde abla bize örnek oldu. Herkesin örnek aldığı bir insandı. Onunla birlikte A Takımda 3 sene yer almak benim için onur ve gurur verici bir şey. Bana öğrettikleri, kattıkları... Özellikle ilk senemde sakatlanmıştı, o dönemde bana çok yardımcı oldu. Geri dönmemde, rehabilitasyon sürecinde inanılmaz yardımları oldu. Gözde ablanın hakkını ödeyemem.

        "GIOVANNI İLE ÇALIŞMAK BÜYÜK BİR GURUR"

        Giovanni hepimize çok şey katıyor. Özellikle de karakter olarak. Onun antrenör karakteri çok hırslı, çok vazgeçmeyen bir insan. Takımın küçükleri olarak ondan çok şey alıyoruz. Antrenmanda her zaman yüzde 100'ümüzü istiyor, son topa kadar mücadele etmemizi söylüyor. 3. setin son sayısına kadar hiçbir şeyin bitmediğini vurguluyor. Onun gibi dünya çapında bir antrenörle çalışmak bizim için büyük gurur.

        Altyapıdan sürekli oyuncu çıkıyor, biz de genç oyuncularız. Motivasyonumuz sürekli olarak bir sonraki hedef oluyor. Giovanni gibi bir antrenörle çalıştığınızda da "Evet, alabileceğim bütün kupaları aldım, daha fazla yapabileceğim bir şey yok" diyemiyorsunuz, o da sizi sürekli motive edebilecek bir şey buluyor. Siz de onun gösterdiği şekilde yürüyebiliyorsunuz.

        Geçen sene U23'te oynadım, Dünya şampiyonu olduk. A Takım için biraz sabretmek gerekiyor çünkü Gözde abla, Seda abla onlar A Takımın altyapı taşıydı. Onlar bıraktığında altyapıdan gelen oyunculara biraz daha sabretmek, vakit harcamak gerekiyor. Sabredildiğinde gençlere yolun açılacağını düşünüyorum. Yaşımız daha genç olduğu için hata yapma payımız daha fazla, o yüzden biraz daha sabredip, başarıların gelmesini hepimiz için beklememiz gerekiyor.

        ZEHRA GÜNEŞ: 'MAÇ GİTTİ GALİBA' DEDİK

        Benim ilk Şampiyonlar Ligi Final-Four'umdu... Imoco çok hızlı oynayan ve çeşitli varyasyonları olan bir takımdı. Skoru 2-0'a getirdiğimizde büyük avantajımız vardı. 3. sette kendilerine göstermeye başlaılar. Tie-break çok zordu, "Maç gitti galiba" dedik. Melis abla servise girdiğinde sayı aldığımızda salonun dışına koştuk.

        Galatasaray ile finalde karşılaşacağımızı düşünüyorduk ancak şanssızlık yaşadılar. Erken final yaptık. Aldığımız kupaları göz önünde bulundurduğumuzda dünyanın 'en iyisiyiz' diyebiliriz.

        Gözde ablaya hayrandım. Altyapıda herkes onu hayranlıkla izliyordu. Umarım bundan sonra her şey onun için iyi olur.

        Guidetti'den bahsederken "Her gün ağlayacaksın" dediler. Çok hırslı bir antrenör. Ağlamadık diyemem, eklediğimizden iyi bir sezondu.

        TUĞBA ŞENOĞLU: 'BİR SENE DE OLSA UMARIM GÖZDE ABLA İLE OYNARIM' DİYORDUM

        Bizim için Imoco maçı erken finaldi. 2-0 öndeyken her her şey istediğimiz gibiydi. "Biz burdayız" demek zorundaydılar. Ve skorda geri döndüler. Gözde abla ve Zhu Ting maça ağırlıklarını koydu. Özellikle Gözde abla savunma ve hücumda çok iyiydi. Takımı çok ateşledi ve kazandık, mutluyuz. Beşiktaş'tayken şunu demiştim: Umarım onunla bir sene de olsa oynarım... O şansı yakaladığım için çok mutluyum. Takımdan gitti belki ama kalbimizde duruyor. 1 sene aynı sahada ter döktük, onunla oynama şansını bulamayan diğer gençlere üzülüyorum.

        AVRUPA KUPALARININ EN BAŞARILI EKİBİ

        VakıfBank, Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çekiyor. Tarihinde, 4. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan sarı-siyahlı ekip, birer kez de Top Teams Kupası ve Challenge Kupası şampiyonlukları kazandı. VakıfBank, 2013 ile 2017'de FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonu da olarak iki kez dünyanın zirvesine çıktı.Şampiyonlar Ligi'nde 2011'in şampiyonu olan ve bu kulvarda kupa kaldıran ilk Türk takımı olarak tarihe geçen VakıfBank, 2013 ve 2017 yıllarının ardından 2018'de de adını zirveye yazdırdı.Şampiyonlar Ligi'nde daha önce 1998, 1999, 2014 ve 2016'da Avrupa ikincisi olan sarı-siyahlı ekip, 2015 yılını ise üçüncü tamamlamıştı.

        Top Teams Kupası'nda 2004'te, Challenge Kupası'nda ise 2008'de adını zirveye yazdıran VakıfBank, CEV Kupası'nda ise 1991, 1992 ve 2000'de üçüncülük elde etti.FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı 2013 ile 2017 yıllarında kazanma başarısı gösteren VakıfBank, 2011'de de bu organizasyonu ikinci, 2016'da ise üçüncü bitirdi.

        HABERTURK.COM ÖZEL | İNANÇ ERGÜLEN

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa