Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşaklı Raziye Akarca (31), evlenip iki çocuk sahibi olduktan sonra kazandığı üniversiteyi birinci olarak bitirerek örnek bir başarıya imza attı.

        Uşak Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Sosyal Güvenlik Bölümünü birincilikte bitiren Akarca daha önce Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü kazandığını ancak çocuklarından dolayı eğitimine ara vermek zorunda kaldığını söyledi. Akarca: " Bu aradan sonra çocuklarımın hem geleceği için hem eğitime verdiğim önemden dolayı tekrar başlamaya karar verdim. Sosyal Güvenlik Bölümünü bana hocalarım tavsiye etti. SGK'ya atamaların iyi olduğunu söylediler. Benim amacım hem bu bölümünü bitirmek hem akademisyen olarak eğitime devam etmek o yüzden tekrar başladım." dedi.

        Üniversiteyi okuması için ailesinden özellikle annesinden çok destek aldığını belirten Akarca; " Bir de insanların istedikten sonra her şeyi başarabileceğini düşünüyorum. Yapmak istemediğimizde bahanelerimiz çok olabilir. Fakat yapmak istiyorsak her türlü fırsatı yaratabiliriz. Ben genelde Çocuklar uyuduktan sonra veya boş kaldığım başka zamanlarda çalışarak bu şekilde devam ettim. Türkiye'de cinsiyet ayrımcılığı çok fazla yapılıyor. Ben bir işe girip çalışmaya düşündüm Fakat bu cinsiyet ayrımcılığından dolayı zorlaşan çalışma şartları beni ilk önce okulu bitirmeye yönlendirdi. O yüzden bir işe girmedim. Bitirdiğim bölüm üzerinde KPSS'ye hazırlanıyorum ya da kendimi geliştirerek akademisyen olmayı başarabilirsem üniversitelerde hocalık yapmak istiyorum" şeklinde konuştu.

        Bölümünü 3,96 not ortalamasıyla bitiren Akarca başarısını çok çalışmaya ve yaşının verdiği olgunluğa bağlıyor. Kadınların okumasını çok isteğini vurgulayan Akarca; " Eğer bir şeyleri başarmak istiyorsak mutlaka okumalıyız eğitim her şeyin önünde geliyor o yüzden ben kız çocuklarının eğitilmesini canı gönülden destekliyorum" diyerek konuşmasına son verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa