Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Unutulmaz Trabzonspor - Fenerbahçe maçları - Trabzonspor Haberleri
        • 1

          Trabzonspor, yeni stadında Fenerbahçe'yi ilk kez ağırlayacak. Şampiyonluk yolunda kritik viraj olarak görülen mücadelede Ali Palabıyık düdük çalacak. Trabzonspor, ezeli rakibine karşı oynadığı son 17 resmi müsabakada galip gelemezken Rıza Çalımbay ve öğrencileri bu hasrete son vermek istiyor. Fenerbahçe ise Trabzon'daki son 7 lig maçında olduğu gibi bordo-mavililere boyun eğmeyerek serisini sürdürmek istiyor. Türkiye, gözünü bu maça çevirirken ezeli rekabetin tarihine göz attık ve unutulmaz maçları sizler için derledik...

        • 2

          1990-1991 - FENERBAHÇE: 3 - TRABZONSPOR: 5

          Daha sonra A Milli Takımımız'ı da çalıştıracak olan Guus Hiddink yönetimindeki Fenerbahçe, Özkan Sümer'in çalıştırdığı Trabzonspor karşısında evinde beklemediği bir yenilgi almıştı. Daha sonra yıllar boyunca konuşulacak maçta bordo-mavilileri zafere taşıyan goller Hami Mandıralı (2), Orhan Çıkrıkçı (2) ve Hamdi Aslan'dan gelmişti. Fenerbahçe'nin gollerini ise İsmail Kartal, Oğuz Çetin ve Fadıl Vokrri kaydetmişti.

        • 3

          1995-1996 - TRABZONSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 2

          Süper Lig'de nefesleri kesen bir şampiyonluk yarışı yaşanmıştı. Trabzonspor, 27 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek istiyordu. Sezonda 26. haftaya gelindiğinde her iki takım da aynı puana sahipti. 27. haftada ise Fenerbahçe berabere kalınca Trabzonspor, 2 puanla öne geçmişti.

        • 4

          29. haftaya gelindiğinde aradaki farkı 4'e çıkaran bordo-mavililer, Vanspor karşısında beklemediği bir mağlbuiyet alınca fark 1'e düşmüştü. 32. haftaya gelindiğinde ise iki takım, Trabzon'da karşı karşıya geldi.

        • 5

          Trabzonspor kazansa puan farkı 4'e yükselecekti. Maçın ilk yarısında fırtına gibi esen bordo-mavililier devreyi 1-0 önde kapadı ancak ikinci 45 dakikada sahada farklı bir Fenerbahçe vardı. Sarı-lacivertliler Oğuz Çetin ve AyKut Kocaman'la maçı 2-1 kazandı. Trabzonspor-Fenerbahçe rekabeti bu mücadeleden sonra aynı olmadı...

        • 6

          1996-1997 - TRABZONSPOR: 4 - FENERBAHÇE: 3

          Geçen sezon şampiyonluğu sarı-lacivertlilere kaptıran Trabzonspor, ertesi sezonki mücadelede daha 32 dakikada 4-0 öne geçti. Fenerbahçe, ikinci yarıda Kostadinov ve Balic'in golleriyle geri dönüşe imza atmak sitedi ancak mücadele 4-3 sona erdi. Bordo-mavililer de Hami Mandıralı, 2 golle yıldızlaşmıştı!

        • 7

          2000-2001 - FENERBAHÇE: 5 - TRABZONSPOR: 2

          1996-2000 yılları arasında lige ambargo koyan Galatasaray'ı tahtından indirirerek sezon sonunda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, bu yoldaki en kritik galibiyetlerden birini Kadıköy'de elde etmişti.

        • 8

          Sarı-lacivertliler, İsveçli yıldızı Kennet Andersson, Elvir Balic ve Lazetic'in golleriyle 5-2'lik galibiyete uzanmasını bilmişti. Trabzonspor'un golleri ise Rune Lange'den gelmişti.

        • 9

          2009-2010 - TRABZONSPOR: 3 - FENERBAHÇE: 1

          Fenerbahçe, 1982-1983'ten sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı son 6 finali kaybetmiş ve kupa hasreti 28 yıla çıkmıştı. Kupayı müzesine ezeli rakibini yenerek götürmek isteyen sarı-lacivertliler Alex de Souza'nın golüyle öne geçmiş ancak sonrasında büyük bir sürpriz yaşamıştı.

        • 10

          Geriden gelen Trabzonspor, Umut Bulut, Engin Baytar ve Gustavo Colman'la hem galibiyete hem de kupaya uzanmış ve Fenerbahçe'nin hasretini 28 yıla çıkarmıştı.

        • 11

          2009-2010 - FENERBAHÇE: 1 - TRABZONSPOR: 1

          Fenerbahçe Süper Lig'de son haftaya şampiyonluk parolasıyla girmiş ve 3 puana kilitlenmişti. 90 dakika sonunda Türk futbol tarihinde unutulmaz takımlardan yerini alacak Bursaspor ise evinde Beşiktaş'ı ağırlıyordu. Fenerbahçe Danile Güiza ile 1-0 öne geçmiş ancak Burak Yılmaz'ın golüne engel olamamıştı.

        • 12

          Maç boyunca rakip kaleyi abluka altına alan Fenerbahçe, 20'nin üzerinde şut çekmiş ancak Onur Kıvrak'ı bir türlü geçememişti. Maç sonrasında Bursaspor maçının skoru yanlış anons edilince Türk futbolunda unutulmayacak anlardan biri de yaşanmıştı. Son düdüğün ardından Bursaspor şampiyonluğa ulaşırken Fenerbahçelilerin hafızalarından silinmeyecek bir maç daha yaşanmıştı.

        • 13

          2010-2011 - TRABZONSPOR: 3 - FENERBAHÇE: 2

          Süper Lig'de kıran kırana geçen şampiyonluk mücadelesinin bulunduğu sezonun daha ikinci haftasında ezeli rakipler karşı karşıya gelmişler ve unutulmaz bir maç yaşanmıştı. Trabzonspor, Ibrahima Yattara, Glowacki ve Mehmet Topuz'un kendi kalesine attığı gollerle 3 puana uzandı. Fenerbahçe'nin golleri Lugano ve Mehmet Topuz'dan geldi. Bu maç aynı zamanda Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye karşı aldığı son galibiyet!

        • 14

          2010-2011 - FENERBAHÇE: 2 - TRABZONSPOR: 0

          O sezonki ikinci maç da en az ilk maç kadar nefesleri kesmişti. Fenerbahçe Mamadou Niang ve Diego Lugano'nun golleriyle henüz 22. dakikada 2-0 öne geçmiş, kalan dakikalarda başka gol olmamıştı. Ancak maç boyunca çıkan kırmızı kartlar gündeme oturmuştu. Sarı-lacivertlilerde Selçuk Şahin, Trabzonpor'da ise Tayfun Cora ve Glowacki takımını yalnız bırakmıştı.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa