Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ünlü çorap markasında halka arz gündemde - İş-Yaşam Haberleri

        Konuya yakın üç kaynağın verdiği bilgiye göre, şirket çıkış için halka arzı da değerlendirmeye aldı.

        Reuters'ta Eylül ayında kaynaklara dayandırılan bir haberde Carlyle'ın 2012'de aldığı Penti'deki azınlık hisselerini satmak için uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs'ı yetkilendirdiği, geri kalan hisseye sahip olan kurucu ortakların da olası yatırım imkanlarının değerlendirilmesi için Goldman Sachs ve Dome Grubu'na yetki verdiği yer almış; haberde Turkven ve Actera'nın da satış sürecinde ilgilerinin olduğu belirtilmişti.

        Konuya yakın bir kaynak, "Carlyle hisselerdeki satış planını gözardı etmiyor ancak bir IPO süreci de aynı anda düşünülüyor" dedi.

        Bir başka kaynak da "Carlyle ve ortaklar hisselerde şu ana kadar planlanan satışı gerçekleştiremediler. IPO sürecini de seçenekler arasına aldılar. Carlyle'ın yanı sıra diğer ortaklar da mümkün olduğunca halka arza katılmak istiyor" diye konuştu.

        REKLAM

        Reuters'ın ulaştığı Carlyle ve Penti ise konuyla ilgili bir yorum yapmadı.

        Şirketlere yatırım yapan özel sermaye fonları ortaklığın ardından yatırımları belirli bir olgunluğa gelince şirketlerden çıkış stratejisi izliyor. Öncelikli bir stratejik ortağa ya da başka bir fona satmak tercih edilirken, halka arz da çıkış yöntemlerinden birini oluşturuyor. Son olarak Turkven Mavi Giyim'deki yatırımından son dönemlerin en büyük halka arzıyla çıkış gerçekleştirirken, Medikal Park yatırımından da Şubat ayında gerçekleşecek halka arzla çıkış planlanıyor.

        Carlyle, 2012 yılında iç giyim ve çorap üreticisi ve perakendecisi Penti'nin yüzde 90'ından fazlasına sahip olan çatı şirket konumundaki Penca Tekstil'e mali değeri açıklanmayan bir anlaşma ile yüzde 30 oranında ortak olmuştu. Penti'yi temsil eden Penca'nın yüzde 70'i ise 2016 yılı Kasım ayındaki resmi kayıtlara göre diğer ortaklara ait.

        Penti'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, şirketin Türkiye'de 300'den fazla, yurtdışında ise 100'ün üzerinde mağazası bulunuyor. Şirketin İngiltere, İtalya ve Çin’de satış ofisleri bulunuyor.

        REKLAM

        Reuters'ta 2016 başında yer alan bir haberde Penti'nin 2015 yılında 570 milyon TL ciroya ulaştığı belirtilerek, 2018'de 1 milyar liranın üzerinde ciro hedeflendiği ifade edilmişti.

        Bir kaynağın verdiği bilgiye göre, 2012 yılındaki pay satışı yaklaşık 100 milyon dolar civarındaydı. Penti'nin 2016 yılı gelirlerinin 600 milyon lira civarı, faiz amortisman ve vergi öncesi kârının ise 95 milyon lira civarında olduğu belirtiliyor.

        Carlyle MENA Partners fonu üzerinden iç giyim ve çorap perakendesi alanında faaliyet gösteren Penti'ye Kasım 2012'de ortak olmuştu. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2011 yılında yatırım yaptığı Bahçeşehir okullarından, ve 2009 yılında yatırım yaptığı Medical Park'tan daha önce çıkış yapmıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa