Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Umut isminin anlamı nedir? Umut ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Umut isminin analizi

        Türkçe kökenli bir isim olan Umut, hem erkek hem de kız bebeklere koyulur. Kız ya da erkek bebek bekleyen anne babaların çocuklarına düşündüğü bu isim, pozitif etki yaratan anlamıyla da gözleri üzerinde toplar. Kelime anlamı itibarıyla apaçık olumlu bir anlam çağrıştıran ismin okunuşu ve telaffuzu da beğeni çeker. Peki Umut isminin anlamı ne? Umut Kur’an’da geçiyor mu? İşte detaylar…

        UMUT İSMİNİN ANLAMI

        Umut isminin anlamı anne ve babaların en merak ettiği konular arasındadır. İşte isme dair birkaç anlam;

        • Ümit
        • Güven duygusu
        • Ummaktan doğan

        Umut kelimesi, bir insanda olması gereken duygulardan biri olarak nitelendirilebilir. Bu nedenle birçok anne ve baba çocuğuna bu ismi koymayı düşünür. Ayrıca Umut adı tek başına kullanılabileceği gibi farklı isimlerle kombine de yapılabilir. Türkiye’de Umut ismini taşıyan 117.392 kişi vardır. Diğer istatistikler ise aşağıdaki gibidir;

        • İstanbul: 7.255 kişi
        • İzmir: 7.746 kişi
        • Ankara: 7.255 kişi

        UMUT KUR’AN’DA GEÇİYOR MU?

        Çocuğuna Umut ismini düşünen ebeveynlerin aklını en fazla kurcalayan konuların başında ismin İslam dinindeki yeri gelir. Bu noktada internet arama motorları üzerinde “Umut Kur’an’da geçiyor mu?” sorusuna sıkça rastlanır. Söz konusu ismin olumlu anlamlar içermesi, onun dinen caiz olup olmadığı sorusunu da beraberinde getirir.

        Umut ismi, Kur’an-ı Kerim’de doğrudan geçmez. Ancak bu ismi çocuğunuza gönül rahatlığıyla koyabilirsiniz. Din alimlerinin ortak fikrine göre Umut isminin bebeklere verilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Umut ismini çocuklara koymak caiz kabul edilmiştir. Bu da birçok ebeveynin söz konusu ismi ilk sıraya koymasını sağlar.

        UMUT İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

        Son derece hoş bir tınıya ve olumlu anlamlara sahip Umut isminin özellikleri arasında özellikle güven gelir. Bu isim; sıcaklık, güven ve yaratıcılık gibi kavramları çağrıştırır. Sanat, zevk, görsellik, maddiyat, sahip olma arzusu ve kararlılık gibi anlamlar da bunun içine dâhildir. Hemen hemen her konuda pratik olan bu kişiler, sosyal yaşantıya ve eğlenceye de düşkün olabilir.

        UMUT İSMİNİN ANALİZİ

        Merak edilenlerden bir diğeri ise “Umut isminin analizi nedir?” sorusudur. İşte isme sahip analiz;

        • U: İsmin başında yer alan bu harf, verildiği kişiye sabır ve anlayış gibi özellikler getirir. Bu harfi isminde taşıyan kişilerde kendisini başkasının yerine koyma yeteneği gelişmiştir.
        • M: Farkındalığı ve içsel yolculuğu simgeleyen M harfi, bu kişilere başkalarının üzerinde etki bırakan ve lider özellikler katar.
        • U: Bir ismin ortasında yer alan U harfi, bilhassa istikrar ve refahı sembolize eder. Bu harfin isimde bulunduğu kişiler için mallarının ve eşyalarının lüks olması önemli olabilir.
        • T: Numerolojide 2 sayısına denk düşen T harfi, 2 sayısının enerjisini taşır ve dengeyi ifade eder. Rahatlık ve hayatın anlamını sorgulama da buna dâhildir.

        Umut ismine sahip kişilerin ideal meslekleri: Oyunculuk, Güzel Sanatlar, Reklamcılık, Yazarlık.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa