Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Twitter'ın karakter sınırını 280'e çıkarması futbol kulüplerinde de yankı buldu - Futbol Haberleri

        Kurulduğu günden bu yana paylaşımların 140 karakterle sınırlı tutan Twitter, karakter sınırının 280'e çıkarıldığını açıkladı. 40 dilde desteklenen bu gelişme sonrasında dünyanın birçok yerinde gelişme yorumlandı. Kimileri sürekli Tweet atan ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştirerek ona bir sınır konması gerektiğiyle mizah yapsa da futbol kulüpleri de bu gelişmeden geri durmadı. Borussia Dortmund, Milan, Borussia Mönchengladbach, Bursaspor gibi kulüpler, bu gelişmeyi kendine has üsluplarıyla yorumladı.

        Sarı-siyahlı renklere sahip olan Borussia Dortmund, 280 karakteri sarı kalp dolu bir Tweet'le kutladı. Bursaspor ise iki tarafı yeşil kalplerle kaplı olan ve ortada mouse bulunan bir Tweet gönderdi. AC Milan ve Borussia Mönchengladbach ise biraz daha farklı yorumlar yaptı.

        DAHA ÖNCE DE ADIYLA GÜNDEM OLMUŞTU

        Borussia Mönchengladbach, Ekim 2016’da Celtic’in rakibi olmuştu. Bir İskoç barıysa, günün menüsünde Mönchengladbach’ı doğru yazmayı üç kez denemiş ve becerememiş, sonrasında “Bir Alman kulübü” yazmıştı. Bu görsel gündemi uzun süre meşgul etmişti. Alman kulübü çalışanları Twitter’daki adlarını “Bir Alman kulübü” olarak değiştirdi, aldıkları galibiyetten sonra Breaking Bad’de Walter White’ın “Say my name” dediği GIF’i paylaştı.

        "AGUEROOOOOOOOOOOOOOO"

        Manchester City de bu gelişmeyi kazandığı bir şampiyonlukla yorumladı.2011-12 sezonunda Roberto Mancini yönetimindeki Manchester City, Premier Lig şampiyonluğuna QPR karşısında geriden gelmiş ve unutulmayacak bir şampiyonluk kazanmıştı. 90. dakikaya 2-1 yenik giren City uzatma dakikalarında bulduğu iki golle 1968'den bu yana ilk şampiyonluğunu kazanmıştı. Arjantinli yıldız Sergio Aguero'nun 90+4. dakikada attığı gol şampiyonluğu getirirken golü anlatan efsanevi spiker Martin Tyler'ın "Agueroooooooooooooo" demesi ise hafızalara kazınmıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa