Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye - İran maçı hangi kanalda, saat kaçta? Hazırlık maçı ne zaman? - Futbol Haberleri

        Ülkeler arası hazırlık karşılaşmalarında Türkiye milli takımı, evinde İran'ı konuk edecek. Oynanacak olan ülkeler arası hazırlık karşılaşmasının saat kaçta ve hangi kanalda oynanacağı merak konusu oldu. Peki,Türkiye - İran maçı hangi kanalda, saat kaçta? Hazırlık maçı ne zaman? İşte tüm detaylar...

        TÜRKİYE - İRAN MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

        Ülkeler arası hazırlık karşılaşmasında Türkiye ile İran karşı karşıya gelecek. Başakşehir Fatih Terim Stadyumunda oynanacak olan Türkiye - İran maçı bugün (28 Mayıs Pazartesi) 21:15'de başlayacak. Karşılaşma canlı olarakS Sportkanalından izlenebilecek.

        Türkiye - İran özel maçına doğru

        İranlı eski futbolcu Muhammed Takavi, "1979'daki devriminden önce,Türkiyeveİranfutbolu ilerleme yolundaydı ancakİran'ın futboldaki ilerleme süreci devrimden sonra kesildi.Türkiyeilerlemeye devam etti, tesisleri geliştirdi ve profesyonel altyapı çalışmalarını sürdürdü." dedi.

        REKLAM

        Takavi, İstanbul'da bugün oynanacakTürkiye-İranmaçı öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda Türk veİranfutbolunun profesyonel yapısının mukayese edilemez olduğunu belirterek, "Türk futbolu, donanım, profesyonel ve taktik altyapısı bakımındanİran'ın önündedir.Türkiye'deki Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri buna en iyi örnek. İki takımın profesyonel yapısıİranfutbolundaki herhangi bir kulüple karşılaştırılamaz." diye konuştu.

        İki ülkenin komşuluğunun da göz önüne alındığında fiziksel olarak birbirine benzediğini dile getiren Muhammed Takavi, "Bu benzerlikİran'ın batısında daha belirgindir. Tebriz Traktör Sazi daha önceden bu özelliğe sahipti ve oynadığı futbol Türk futboluyla benzerlikler sergiliyordu.İranaynı zamanda fiziki açıdan Asya'daki en güçlü takımlardan biridir ve daima bu yolla sonuca ulaşmayı da başarabilmiştir. Teknik açıdan bu iki takımı kıyaslayamayız.Türkiyeteknik açıdan önde." değerlendirmesinde bulundu.

        İranveTürkiye’deki futbol tarihi ve seviyesi ile ilgili Takavi, "1979'daki devriminden önce,Türkiyeveİranfutbolu ilerleme yolundaydı ancakİran'ın futboldaki ilerleme süreci devrimden sonra kesildi.Türkiyeilerlemeye devam etti, tesisleri geliştirdi ve profesyonel altyapı çalışmalarını sürdürdü." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılamamasını değerlendiren Takavi, "TürkiyeAsya'da olsaydı her yaptığı müsabakada tüm takımlara dört ya da beş gol atabilirdi, ancak daha güçlü Avrupalı takımların varlığı nedeniyle Dünya Kupası'na katılma ihtimali de zorlaşıyor." şeklinde konuştu.

        Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'nda öncelikle savunma yaparak gol yememeyi hedeflediğini, daha sonra gol bulabilmek için hücuma geçtiğini değerlendiren Takavi,İran'ın da son zamanlarda Asya'da aynı taktiği kullandığını söyledi.

        Takavi,İranMilli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki hedefleri hakkında ise şunları kaydetti:

        "İranTeknik Direktörü Carlos Queiroz,İran'ın savunma kapasitesini artırmayı hedefliyor. Bu yüzdenİran'ı zorlayabilecek takımlarla yaptığı müsabakalarla hazırlıklarını sürdürüyor.Türkiye'ninİran'ın bulunduğu gruplardaki takımlardan İspanya, Portekiz ve Fas'a benzeyip benzememesi bu açıdan önem arz etmiyor. Bu açıdan bakılıncaTürkiye'nin, taktik ve teknik yetenekler açısındanİran’a baskı uygulayabileceğine kuşku yoktur.İran,Türkiyeile yapacağı müsabakada savunma sistemini İspanya ve Portekiz gibi büyük rakiplere karşı test etmek istiyor.İran'ın Dünya Kupası'nda karşılaşacağı rakiplerinden daha yüksek fiziki güce sahip olduğunu düşündüğümTürkiye'nin fiziki gücünü devre dışı bıraksak bileTürkiyetaktik açıdan daİran'a baskı uygulayabilecek kapasitededir."

        İranlı eski futbolcu Takavi, ülkesinin Dünya Kupası'nda Portekiz ve İspanya gibi güçlü rakiplere karşı nasıl bir oyun tarzını benimseyeceği hakkında ise "İran, son Dünya Kupası'nda Arjantin'e karşı oynadığı futbolu oynamaya çalışacaktır." şeklinde görüş belirtti.

        Haberi Hazırlayan: Engin Karaaslan
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa