Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Türkiye gruptan nasıl çıkar - Milli Takım Dünya Kupası'na gitme şansı - Futbol Haberleri
        • 1

          2018 Dünya Kupası yolunda son iki viraj... Milli Takımımız, Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda bugün Eskişehir'de İzlanda ile, 9 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Finlandiya ile karşılaşacak.

        • 2

          I Grubu'nda durumlar oldukça karışık. Bizimle beraber Hırvatistan, Ukrayna ve İzlanda da 2018 Dünya Kupası biletine aday. Peki Milli Takımımız gruptan nasıl çıkar? İşe duayen isimlerin yorumları ve senaryonların tamamı...

        • 3

          ATİLLA GÖKÇE - MİLLİYET GAZETESİ YAZARI

          "İzlanda maçını kazanırsak gruptan çıkma şansımız yüzde 60. Bizimle eşit seviyede olan İzlanda maçını kazanma olasılığımız yüzde 50. Ancak İzlanda'nın bu eleme grubunda bulunduğu yer ile deplasman performansı uyumlu değil. O yüzden biz bu maçı kazanabiliriz diye düşünüyorum. Milli Takımımız son maçlara çok iyi motive oluyor, bu geleneğimizde var."

        • 4

          "Son maçı da kazanmak zorundaysak kazanırız, sorun görmüyorum. Geleneği sürdürürüz. İzlanda ile şansımız eşit. Yenersek gruptan yüzde 60 çıkarız. Son maçlarımızı zatan enerjili ve istekli oynuyoruz. Ayrıca Milli Takım bir kuşak değiştiriyor."

        • 5

          "Bu kuşak değişimi sırasında ağabeyler ile genç arkadaşlar buluştu. Takımda pozitif bir hava var. Lucescu'yla bazı tuhaflıklarına rağmen Milli Takım, bence bu ağabeyler ve kardeşlerin yarattığı ortak enerji ile bizde yine 'Son gülen iyi güler' efekti yaşatabilir."

        • 6

          SERDAR ALİ ÇELİKLER - HABERTÜRK SPOR YAZARI

          "İzlanda'yı yenersek yüzde 99, Dünya Kupası'na katılma hakkı için ilk ikiye gireriz. 1. olup mu gideriz, 2. olup play-off mu oynanır onu diğer maçların sonuçlarına bağlı. İzlanda'yı yener miyiz; zor ama mümkün. Oyuncuların bu tür maçlardaki konsantre oluşlarına ve Lucescu'ya güveniyorum. İzlanda'yı yeneceğimizi düşünüyorum.

        • 7

          ATİLLA TÜRKER - HABERTÜRK SPOR YAZARI

          "İşin iyi tarafı şu: Direksiyon bizde... İyi kullanırsak hedefe varacağız. Elbette kolay iş değil 2 maçta da istediğimizi elde edebilmek. Ama millilerimiz bu tür maçlarda genelde çok başarılı oluyor. Sonucu belirleyecek çok sayıda oyuncumuz var."

        • 8

          "Hırvatistan maçında neler yapabileceğimizi en iyi şekilde ortaya koyduk. Lucescu da futbolcularımızı artık daha iyi tanıyor. Yeter ki önce şu İzlanda maçını kazasız belasız geçelim. Finlandiya maçı daha kolay olur. Tarih yazmaya az kaldı."

        • 9

          SENARYONLARIN TAMAMI...

          16 puanla Hırvatistan'ın lider olarak yer aldığı I Grubu'nda, ikinci sırada aynı puanla İzlanda yer alıyor. 3. sıradaki Ay-Yıldızlı ekibimiz 14 puana sahip. 4. sıradaki Ukrayna'nın da 14 puanı bulunuyor.

        • 10

          Milli Takımımız, 2018 Dünya Kupası'na doğrudan katılabilmek için grubu lider tamamlamak zorunda. İkincilik halinde ise play-off yolu açılabilir. Bu durumda da play-off şansı için Türkiye'nin gruplar arasındaki en kötü ikinci takım olmaması gerekiyor.

        • 11

          KALAN MAÇLAR

          Bu akşam: Türkiye - İzlanda, Kosova - Ukrayna, Hırvatistan - Finlandiya. 9 Ekim: Finlandiya - Türkiye, İzlanda - Kosova, Ukrayna - Hırvatistan

        • 12

          I GRUBU PUAN DURUMU

          1. Hırvatistan 16 +9 averaj, 2. İzlanda 16 +4 averaj, 3. Türkiye 14 +4 averaj, 4. Ukrayna 14 +4 averaj.

        • 13

          - İKİ MAÇIMIZI KAZANIRSAK...

          Milliler, İzlanda ve Finlandiya'yı yenerse grubu 20 puanla tamamlayacak. Böylece grubu ilk iki sırada bitirmeyi garantileyecek.

        • 14

          Ukrayna, kalan 2 maçını (Kosova, Hırvatistan) kazanırsa 20 puana yükselecek ve bu durumda genel averaja bakılacak. Gol averajı eşitliği durumunda atılan gol sayısına bakılacak. Türkiye şu anda Ukrayna'dan 1 gol fazla atmış durumda.

        • 15

          Hırvatistan 2 maçını kazanırsa grubu lider, Türkiye ise ikinci sırada bitirecek. Hırvatlar son maçında Ukrayna ile berabere kalırsa, Türkiye ile aynı (20) puana sahip olacak ve yine genel averaja bakılacak. Hırvatistan grupta Türkiye'den 5 gol fazla atmış durumda.

        • 16

          Görünen senaryolar arasında, Türkiye için en avantajlısı; Ukrayna'nın Kosova'da puan kaybı yaşayıp Hırvatistan'ı yenmesi!

        • 17

          - İKİ MAÇTA 4 PUAN TOPLARSAK...

          İzlanda ve Finlandiya maçlarından toplam 4 puan alırsak 18 puana yükseleceğiz. Bu durumda liderlik şansımız yok denecek kadar az.

        • 18

          İkincilik şansımız için; İzlanda'nın iki maçında da puan kaybı yaşaması gerekecek. Ancak Ukrayna 2 maçında 6 puan toplar, Hırvatlar da Finlandiya'yı yenerse, Dünya Kupası şansımız sona erecek.

        • 19

          İzlanda ile berabere kalıp, Finlandiya'yı yenersek... İkincilik için İzlanda'nın Kosova karşısında puan kaybı yaşaması ve Ukrayna'nın en az bir maçında puan kaybı yaşaması gerekiyor. İkincilik için bir diğer olasılık ise Hırvatistan'ın 2 maçta toplam 1, Ukrayna'nın ise 4 puan toplaması.

        • 20

          - 3 PUAN DURUMU

          Türkiye İzlanda'yı yenip, Finlandiya'ya yenilirse; İzlanda'nın son maçta puan kaybetmesi ve Hırvatistan veya Ukrayna'nın 18 puana ulaşmamasını bekleyecek.

        • 21

          FORMAT NASIL?

          Dünya Kupası'nda Avrupa'dan, ev sahibi olan Rusya dışında 13 takım yer alacak. 13 takımın 9'u, grup aşamalarını lider olarak tamamlayan takımlar olacak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan 9 takım ise topladıkları puanlara göre kendi aralarında sıralanacak.

        • 22

          Bu 9 takım arasında en son sırada yer alan, yani 'En kötü ikinci' takım play-off oynayamayacak. Geri kalan 8 takım ise play-off oynama hakkı elde edecek. İki ayaklı play-off eşleşmelerini kazanan dört takım, Dünya Kupası finallerine katılmaya hak kazanacak.

        • 23

          İkinci takımların belirlenmesindeki kriterler ise öncelik sırasına göre şöyle olacak:

          1) En çok puan toplayan. 2) En yüksek averaja sahip olan. 3) En çok gol atan. İki ayaklı Play-Off eşleşmelerini kazanan dört takım, Dünya Kupası finallerine katılmaya hak kazanacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa