Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm ‘Turizmde ‘her şey dahil’den çıkmak gerek’ - Turizm Haberleri

        Elvan, planda ağırlıklı olarak ithal edilen ürünleri Türkiye’de üretmeye dönük stratejiler olacağını ve bunun için bir çalışma grubu kurduklarını vurgulayarak enerji ekipmanları, raylı sistemler, hava araçları ile ilgili stratejilerin planda yer alacağını söyledi.

        Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre, turizmde “her şey dahil” sistemden yavaş yavaş çıkmak gerektiğini vurgulayan Elvan’ın değerlendirmeleri şöyle:

        HAZİRANDA MECLİS’TE

        43 özel ihtisas grubu, 32 çalışma grubumuz var. Yaklaşık 3 bin 500 kişi çalışıyor kalkınma planında. Mart gibi komisyonların çalışmalarını tamamlamasını bekliyoruz, haziranda da TBMM’ye sunmayı hedefliyoruz.

        BİLGİ, İLETİŞİM, YAZILIM

        Yapay zekâ, büyük veri, nesnelerin interneti, bulut bilişim, geniş bant altyapıları, robot teknolojileri, üç boyutlu yazıcılar, kapsamlı olarak ele alınacak. Kamuda bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik yılda 5 milyar liralık harcama yapılıyor. Bunun önemli bir kısmı ithal. Yazılım sektörünün geliştirilmesine yönelik adımlar atacağız.

        TURİZM

        Turizmde bir dönüşüm sürecini Türkiye’nin mutlaka yaşaması gerekiyor. Biliyorsunuz, her şey dahil sistemi çok gelişmiş durumda. Yavaş yavaş herşey dahil sisteminden çıkmamız gerekiyor. Ama bu çok kolay olmayacaktır. Turizm Şûrası yapıldı. Kalkınma planımızda da mutlaka turizmde dönüşüm konusuna eğileceğiz.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa