Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Din eğitimini şöyle yapacağız; Türkiye'deki muhafazakar bir kesim var. 'Benim çocuğuma iki saat din dersi yetmez', 'ne istiyorsun' diyoruz, 'ben fıkıh kelam tefsir istiyorum' diyor, 'baş üstüne' diyeceğiz. Madem sen bunu istiyorsun, devlet de sana seçmeli olarak bu dersi verecek. Bazıları da 'ben zorunlu din dersi istemiyorum' diyor, sana da vermeyeceğiz. İsteyene istediği kadar vereceğiz, istemeyene vermeyeceğiz. Din ve dil eğitiminin de çözümü budur." dedi.

        İnce, Tunceli'deki Seyit Rıza Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) giremediği tek ilin Tunceli olduğunu belirterek, Tunceli'ye FETÖ'nün neden giremediğini burada bir kez daha anladığını söyledi.

        "Türkiye özgür olacak, Munzur özgür akacak." diyen İnce, "Her gittiğim yerden tekrarlıyorum. Şimdi siyaset uzun ince bir yol, uzun kısmı bitti, şimdi ince kısmındayız." ifadesini kullandı.

        - "Gel benimle televizyona çık"

        İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir televizyon kanalına çıkma teklifinde bulunduğunu hatırlatarak, bu teklifini birçok kez tekrarladığını dile getirdi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine bu konuyla ilgili dün cevap verdiğini anımsatan İnce, şunları söyledi:

        "Bana tenezzül etti dedi ki seninle televizyon kanalına çıkarsam bana reyting yaptırırmış. Ben de çocuklara 'ben CNN, Haber Türk'e çıktım, Erdoğan da çıktı, şu reytingleri bir kontrol edin' dedim. Reytinglerde Erdoğan'ın 11, benimki 44. Dedim ki bir de hava durumu mu fazla izlenmiş, Erdoğan mı, baktım benim 4'te 1'im kadar izlenmiş, hava durumu bile Erdoğan'dan fazla izlenmiş. Tunceli'de rakibime sesleniyorum; bak reytingi sana ben katarım, benim 4'te 1'im kadar izlenmişsin, hava durumu kadar izlenmemişsin. Gel televizyona çık da havan olsun biraz. Gel korkma, sen dünya lideri değil misin, nasıl bir dünya lideri bu, bir dünya lideriysen ne diye korkuyorsun ben adam yemem ya korkma gel. Gel sana Türkiye'de ekonominin ne olduğunu, ne yapacağımızı anlatalım."

        Tunceli'nin okuma yazma oranının yüksek olduğunu belirten İnce, "Bakın siz TEOG birincisisiniz, TEOG birincisi... Ben de bir fizik öğretmeni olarak meydanlarda dindar ve kindar nesil isteyene dedim ki 'bak yanlış yapıyorsun, meydanlarda kuantum, gen teknolojisi, uzay madenciliği, sürücüsüz arabalar' dedim ve 'Ay'dan Mars'tan maden çıkarılacak' dedim." ifadelerini kullandı.

        Gençlere son teknolojik imkanları sunmayı vadeden İnce, "Dünya böyle bir büyük değişim yaşarken Türkiye'de kitap özeti okuyan bir adam, bu ülkeyi sağlığa kavuşturamaz, geleceğe yönelik işler yapacağız. Çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz dedik. Bir, resmi dil Türkçeyi öğreteceğiz, iki evinde konuştuğu dili öğreteceğiz, anasıyla konuştuğu dili öğreteceğiz. Kürtçeyse Kürtçe, Arapçaysa, Arapça, hangisiyse... Birincisi, resmi dil, ikincisi evinde konuştuğu dil, üçüncüsü uluslararası dil öğreteceğiz." diye konuştu.

        - "İstemeyene din dersi vermeyeceğiz"

        İnce, çocukları dünya vatandaşı yapacaklarını ifade ederek, Trabzon'da ne konuştuysa Diyarbakır ve Tunceli'de de onu konuştuğunu anlattı.

        Din eğitimi konusunda yapacaklarını sıralayan İnce, şunları kaydetti:

        "Din eğitimini şöyle yapacağız; Türkiye'deki muhafazakar bir kesim var. 'Benim çocuğuma iki saat din dersi yetmez', 'ne istiyorsun' diyoruz, 'ben fıkıh kelam tefsir istiyorum' diyor, 'baş üstüne' diyeceğiz. Madem sen bunu istiyorsun, devlet de sana seçmeli olarak bu dersi verecek. Bazıları da 'ben zorunlu din dersi istemiyorum' diyor, sana da vermeyeceğiz. İsteyene istediği kadar vereceğiz, istemeyene vermeyeceğiz. Din ve dil eğitiminin de çözümü budur. İlkeli bir siyaset yapacağız, biz onlara benzemeyiz. Ben hemşehriniz Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday oldum, rakip oldum, çıktım yenildim. Bir daha çıktım, bir daha yenildim şimdi ama bugün cumhurbaşkanı adayıyım. İşte bizim bu hukukumuzu Erdoğan anlayamaz."

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaretinde aralarında geçen diyaloğu anlatan İnce, "Erdoğan'ı ziyaret ettiğimde 'Kemal bey seni harcadı, genel başkan olacaktın' dedi. Ben de 'Kemal bey birini harcadı ama beni değil, seni harcadı çünkü ben cumhurbaşkanı olacağım' dedim." ifadelerini kullandı.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tunceli İlçeleri
        Tüm Tunceli Haberleri
         Tunceli

        Tunceli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa