Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'de ilk kez düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası 2. ayak yarışmaları Munzur Çayı'da başladı.

        Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen, Tunceli Valiliği ve belediyesince desteklenen şampiyonanın ilk gününde 19 yaş altı kadınlar, 23 yaş altı kadın ve erkek ile açık yaş kadın ve erkek branşlarında 47 ekip, kent merkezinde Munzur Çayı üzerinde belirlenen parkurda yarıştı.

        İlk gün yarışlarını, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel ve Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı Fikret Yardımcı ile vatandaşlar izledi.

        Sonel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli'nin bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasitesinin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Tunceli için önemli ve heyecanlı bir gün. Tunceli'de ilk kez Türkiye Rafting Şampiyonası yapılıyor ve yaklaşık 400 sporcu, hakem ve teknik heyeti Tunceli'mizde ağırlıyoruz. Artık Tunceli huzur şehri olsun diyoruz. Munzur hem şehrimizin hem ülkemizin hem de dünyanın bir değeri. Munzur'da rafting şampiyonasının yapılması çok önemli."

        Munzur Çayı'nın kentin tanıtımı açısından önemli olduğuna işaret eden Sonel, "Munzur Çayı, uluslararası rafting parkuru ilan edildi. Bu da yöremiz ve ülkemiz için çok önemli. Türkiye Şampiyonası ile başladık, bundan sonra inşallah dünya ve Avrupa şampiyonaları güzel Munzur'umuzda, Tunceli'mizde olacak." ifadelerini kullandı.

        - "Sporcular ve organizasyon muhteşem"

        Fikret Yardımcı da Tunceli'de bir ay önce Sonel ile Türkiye Rafting Şampiyonası yapılması için çalışma başlatıklarını anımsattı.

        Planlamalar sonucu güzel bir organizasyon ortaya çıktığını belirten Yardımcı, şöyle konuştu:

        "Bugün ilk defa Tunceli'deyiz. Görselliği çok güzel olan, inanılmaz bir yarışma yapıyoruz. Sporcular ve organizasyon muhteşem. Tunceli artık dünya ve Avrupa şampiyonaları yapılabilecek duruma geldi. Şampiyonadan sonra Sonel ile oturacağız ve resmi müracaatlarımızı Dünya Rafting Federasyonuna sunacağız ve Tunceli de artık bu şampiyonaları yapabilecek adaylar arasında yerini alacak."

        Şampiyona, 27 Mayıs Pazar günü sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tunceli İlçeleri
        Tüm Tunceli Haberleri
         Tunceli

        Tunceli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa