Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump’tan yeni tahrik edici Kudüs açıklaması!

        ABD'nin İsrail'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması öncesi ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'deki Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınacağı hafta büyük hafta. Herkesi tebrik ederim" ifadesini kullandı.

        Öte yandan, "ABD Büyükelçiliği" ifadeleri kullanılarak cadde ve sokaklara İbranice, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde levhalar yerleştirilmişti.

        KUDÜS'E TRUMP YERİNE KIZI GİDİYOR

        Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması kararı aldığı İsrail Büyükelçiliği binasının açılışına, başkan yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan'ın öncülüğündeki delegasyonun katılacağını açıkladı.

        REKLAM

        Beyaz Saray Sözcülüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, pazartesi günü Kudüs'te açılacak elçilik için düzenlenecek törende Trump yer almayacak. Tamamı Yahudi dinine mensup olan delegasyona Sullivan öncülük ederken, Trump'ın aynı zamanda danışmanı olan kızı Ivanka Trump ile damadı ve başdanışmanı olan Jared Kushner'in de yer alacağı ifade edildi. Delegasyonda ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Trump'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt da bulunacak. Trump'ın İsrail ile yakın ilişkilerinde önemli yer tutan kızı ile damadının isimlerinin delegasyonda olması dikkat çekti. Kendisi de Yahudi olan Kushner, Tel Aviv ilişkilerinde etkili rol oynamıştı.

        ABD, KUDÜS BÜYÜKELÇİLİK BİNASI HAZIRLIK VİDEOSUNU YAYIMLADI

        ABD'nin İsrail Büyükelçiliği Web sayfasında Kudüs'te iki gün sonra açılacak olan Büyükelçiliğinin hazırlıklarını gösteren bir video görüntüsü yayımlandı.

        Yayımlanan video görüntüsünde ABD'nin İsrail Büyükelçis David Melech Friedman Kudüs'te iki gün sonra açılacak olan büyük elçiliğinin hazırlık çalışmalarını anlatıyor ve "Bu büyük bir gün, olayın medya çekimi için bütün hazırlıklar yapıldı" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa