Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump, New York'taki emlak dolandırıcılığı davasının kapanış duruşması için mahkemeye geldi

        Avukatlarıyla geldiği mahkemede salona girmeden önce medyaya kısa bir açıklama yapan Trump, davayı yine “cadı avı” olarak niteledi.

        Trump, New York Başsavcısı Letitia James'in açtığı davanın "en üst düzeyde seçim müdahalesi" ve "rezalet" olduğunu söyleyerek, “Bu dava anayasaya aykırı bir cadı avıdır” şeklinde ifadeler kullandı.

        Kapanış tartışmalarının yapılacağı bugünkü duruşmada konuşmak istediğini belirten Trump, “Şu anda yargıç konuşma yapmama izin vermiyor çünkü onun duymak istemeyeceği şeyleri gündeme getireceğim." dedi.

        "Asıl onlar bana ödeme yapmalı"

        Trump, avukatlarının davadaki kapanış argümanlarını tamamlamalarının ardından savunma masasından sürpriz bir açıklama yaptı, "Sayın yargıç, bakın, ben yanlış bir şey yapmadım. Bana ödeme yapmalılar" dedi.

        REKLAM

        Yargıç Trump'ın avukatına "Lütfen müvekkilinizi kontrol edin" dedi.

        ​​​​​​​Doland Trump, 2 Ekim 2023'ten bu yana devam eden hakkındaki söz konusu hukuki davanın kapanış oturumunda konuşmak istediğini dile getirmiş, ancak Yargıç Arthur F. Engoron’un koyduğu “politik içerik ve bireysel saldırı olmadan sadece dava hakkında konuşma” şartını kabul etmeyince talebi kabul edilmemişti.

        Trump hakkındaki dolandırıcılık davası

        New York Başsavcı Letitia James, Trump'ın, üç çocuğunun ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini öne sürdüğü iddianamede, yargıçtan, Trump ve çocuklarının New York'ta bir daha şirket kurmamasını, 5 yıl boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını ve 370 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını talep ediyor.

        "Emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla açılan davada, Yargıç Arthur Engoron, eski Başkan Trump ve "Trump Organization" adlı şirketinin anlaşmalarda ve finansman sağlama evrakında, varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığına ilişkin suçlamaların mahkemede görülmesine hükmetmişti.

        Engoron, 35 sayfalık kararında, Trump ile şirketinin ve yöneticilerinin, yıllık finansal durumları hakkında sürekli yalan söyleyerek uygun şartlarda kredi ve düşük sigorta primi elde ettiklerini belirtmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa