Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Trump'ın 'baskı' çağrısından sonra Çin'den Kuzey Kore'ye 'özel' ziyaret!

        Şinhua haber ajansı, Özel Temsilci Song'un cuma günü gerçekleştireceği ziyaretinde ÇKP 19. Ulusal Kongresi hakkında Pyongyang yönetimine bilgilendirme yapacağını duyurdu.

        Song Tao, ÇKP Merkezi Komitesinin Uluslararası Departmanı Başkanı olarak görev yapıyor.

        AA'nın haberine göre, Pekin yönetimi, sıklıkla nükleer ve füze denemeleriyle gündeme gelenKuzeyKoreile bir yandan ilişki ve iletişimini sürdürürken diğer yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) bu ülkeye yönelik aldığı yaptırım kararlarını destekliyor.

        Çin, BMGK'nın yaptırım kararları çerçevesinde,KuzeyKore'ye petrol ile nükleer ve füze programın geliştirilmesine yardımcı olacak kritik elektronik cihazların ihracatını sınırlandırmış, bu ülkeden de tekstil, deniz ürünleri, bankacılık hizmetleri ve kömür ithalatını yasaklamıştı.

        REKLAM

        ABD Başkanı Donald Trump ise son Asya turunda sıklıklaKuzeyKoreiktidarındaki Kim Jong-un yönetimini hedef almış, Kim'i "uygar dünya için tehdit" olarak nitelendirmişti.

        Trump, Asya turunun en kritik durağı olan Pekin'de, Çin lideri Şi'ye Pyongyang üzerindeki baskıyı artırması çağrısını yinelemişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa