Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Trabzonspor 'Beto'na çarptı! - Trabzonspor Haberleri

        Habertürk Spor yazarı Haluk Ayyıldız yorumladı:

        AH RIZA HOCA AH!

        Fenerbahçemaçından beri diyoruz; Kucka verimsiz, oynat Onazi-Okay ikilisini.Neden takıntı yapıyorsun ki? Okay-Kucka olmuyor işte.Onazi daha üretken, aralara nefis toplar atıyor ve dikine oynuyor.Rakip defans ile orta sahayı daraltan özellikleri de var. Bir de Olcay Şahan eski havasında değil, sürekli geriliyor. Yerine N’Doye ile başlayabilirdin.Rodallega’yla faydalı olacak isim Olcay değil ki, N’Doye’dur.Ah Rıza hoca ah!..

        Yusuf Yazıcı, Sosa değişikliğini destekliyorum fakat Yusuf’a da mutlaka yer açılmalı.Gelelim Novak’ın performansına... Zamanında müdahaleleri var, harika boş koşular yapıyor ve önceden tehlikeyi seziyor.Uğur Demirok- Hubocan ikilisine gelince, o da olmuyor. Bence Durica-Hubocan daha faydalı olur. Uğur çok dengesiz oynuyor. Neyse... İlk yarıda Trabzonspor maça tempolu başladı. Olcay, Sosa, Okay ve Abdülkadir’in mutlak gol pozisyonlarını kaleci Beto süper ötesi önledi.Burak Yılmaz olsaydı ilk yarı en az 2-0 olurdu.Rodallega’nın farklı özellikleri var. Burak değil yani. Top kendisine geldiğinde başarılı, tek başına pozisyon üretebilen özellikleri yok.

        Kral olmayınca Fırtına esmiyor!
        Kral olmayınca Fırtına esmiyor! Trabzonspor, Göztepe önünde Burak Yılmaz’ı çok aradı. 16 lig maçında 17 gol atan Kral’ın eksikliği Beto’ya karşı fazlasıyla hissedildi. Bu sezon Burak’ın olmadığı 4 maçta sadece G.Saray’ı mağlup edebilen Fırtına, Göztepe’ye ilk yarıda yenilmiş, Kayseri ile berabere kalmıştı.

        Biraz Abdülkadir’den bahsedelim...‘Messivari’ gibi oynamaya devam ediyor. Maçın başında Rodellega’ya öyle bir pas attık ki, bunu ancak gerçek Messi yapabilirdi!Bu çocuk büyük oyuncu olacak, demedi demeyin. Bu arada Yusuf’u yedek kulübesinde oturtmayın dediğimi sanırım Rıza hoca da duymuş olacak ki, sahanın kötüsü Olcay’ın yerine oyuna girdi.Tamam doğru da, N’Doye neden kulübede?Rıza hocanın oyun tarzını inanın artık ben anlamakta zorluk çekiyorum.Bir de Trabzonspor taraftarlarının serbest vuruşlarda ‘Sosa’ tezahüratı yapmasını doğru bulmuyorum, Yusuf Yazıcı’yı bitirdiğinizin farkında değil misiniz?Yarın Sosa gider ama Yusuf kalır aman dikkat!

        Sonuç olarak Rıza hocanın baştan aşağıya yanlış kadro seçimi Trabzonspor’a da doğal olarak pahalıya patladı ve zirve yarışında rakiplerinin puan kaybettiği haftada iki puandan oldular ve önemli bir avantaj yitirdiler.2018’de galibiyet yüzü göremeyen Bordo-Mavililer, Rıza hocayla yenilmiyorlar ama galip de gelemiyorlar.Maçın uzatma dakikalarında Okay ve N’Doye’un kaçırdıkları olacak şey değildi, gerçi Beto kurtardı.

        Çalımbay: 5-0 bitmeliydi
        Çalımbay: 5-0 bitmeliydi Mükemmel oynadıklarını belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Bu maç 4-0, 5-0 bitmesi gereken bir maçtı. Burak olsa, bu pozisyonları en az 3-4 tanesini atabilirdi” dedi. Transfer itirafında da bulunan tecrübeli hoca, “Yönetimden devre arasında 1 kanat oyuncusu istemiştim. Onu alsak hem alternatif olacaktı hem de gol yollarında önümüzü açacaktı” diye konuştu.

        BETO'NA ÇAPRTI!

        Göztepe'nin bu sezonun başında Portekiz ekibi Sporting Lizbon’dan transfer ettiği Beto, Trabzon karşısında tek kelimeyle harika oynadı. Uzun süre sonra Süper Lig’e dönmesine rağmen iyi bir grafik çizen Sarı-Kırmızılılar’ın bu sezonki başarısında önemli bir roloynayan Portekizli eldiven, Karadeniz ekibinin Göztepe kalesine gönderdiği 9 isabetli şutu da kurtardı. Bu sezon ligdeki en flaş kaleci performansına imza atan 35 yaşındaki eldiven maçtansonra sorulan “Kaç kurtarış yaptın?” sorusuna “Bilmiyorum, 10 tane olabilir” yanıtını verdi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa