Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trabzon sahur vakti! 2018 Trabzon'ta ilk imsak saat kaçta?

        Ramazan ayının ilk buluşması 16 Haziran gecesi sahur ile gerçekleşecek. Trabzon’da bugün ilk kez sahura kalkıp niyet edeceklerin merak ettiği sahur vakti saat kaçta olacak? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden alınan bilgilerle hazırladığımız 2018 Trabzon sahur ve imsak vakitleri…

        TRABZONSAHUR VE İMSAK VAKTİ 2018

        Ramazan ayının ilk orucuna niyet bu gece edilecek. Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs Çarşamba Trabzon’da sahur vakti (imsak)03:09olarak görülüyor. Trabzon’da saat03:09’deokunacak ezanla birlikte Ramazan’ın ilk orucuna niyet edilecek.

        REKLAM

        TRABZON'DA RAMAZAN HAZIRLIKLARI BAŞLADI

        Trabzon’daRamazan’a çok az bir süre kala güveçler tezgahlarda yerini almaya başladı.

        Güveç satıcılarından Köksal Terzi,Ramazanayı ile birlikte güvece olan ilginin arttığını belirterek fiyatlarda öncekiRamazan’a göre fazla bir değişiklik olmadığını söyledi.

        İlerleyen günlerce güvece ilginin daha da artacağını belirten Terzi, fiyatların güvecin büyüklüğüne göre 15-60 TL arasında değiştiğini söyledi.

        EskidenTrabzon’da güveç imal edildiğini belirten Terzi, “Güveçlerimiz genelde, Kayseri, Nevşehir ve Eskişehir illerinden geliyor. Çok eskidenTrabzon’da güveç imal edilirdi, bugün ise neredeyse yok denecek kadar az.

        Vatandaşlar geneldeRamazan’ın ilk günleri güvecini almaya başlıyor. Güveçte pişen yemek hem daha lezzetli hem daha sağlıklı. Güveç pişirecek kişiler özellikle tüpte pişirme yerine odun ateşi olan fırınları tercih etsinler” dedi.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa