Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzon Sivil İnisiyatifi öncülüğünde bir araya gelen katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

        Ortahisar ilçesinde yatsı namazı sonrası İskenderpaşa Camisi önünde bir araya gelen katılımcılar, Türk ve Filistin bayraklarıyla Filistinlilere destek verdi.

        Filistinliler için dua edilen programda konuşan Eğitim Bir Sen Trabzon Şube Sekreteri Erkan Sönmez, İsrail'in yaptığı katliamların yeni olmadığını, Filistin halkının bunu 75 yıldır yaşadığını anlattı.

        "Yaşanan bu katliamlara ses çıkarmak dururken bilerek veya bilmeyerek siyonist emellere alet olanların kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ve Filistinlilerin toprak sattıklarına yönelik aldatıcı bir yalana alet olduklarını" aktaran Sönmez, şunları kaydetti:

        "Bölgede her ne kadar bir miktar toprak el değirmişse de bu 'Filistinliler topraklarını sattı.' anlamına gelmez. Osmanlı döneminde Filistinli diye bir tabir yoktur. Alım satım Osmanlı vatandaşları arasında yapılmaktaydı. Osmanlı Yahudilere Batı'da uygulanan soykırım nedeniyle Filistin hariç topraklarını açmıştır, böylelikle Osmanlı Yahudilerin Filistin'de toprak almasını ve toplu bir şekilde yerleşmesini engellemiştir. Hatta yasaklamış buna dair kanun çıkarmıştır."

        Bütün dünyanın katliamlar karşısında sessiz kaldığını belirten Sönmez, kadın, çocuk ve masum sivilleri öldürenlerin acilen adalet önünde hesap vermesi gerektiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa