Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk, fındık bahçelerinde, külleme hastalığının varlığını iyiden iyiye hissettirmeye, Amerikan beyaz kelebeğinin de hatırı sayılır ölçüde zarara yol açmaya başladığını tespit ettiklerini belirterek, üreticilerden verim ve kalite kaybının önüne geçmeleri için mutlaka mücadele ve ilaçlama yapmalarını istedi.

        Arslantürk, yaptığı yazılı açıklamada, 2018 ürünü fındık olgunlaşmaya devam ederken, bahçelerin durumu ve fındık rekoltesi ile ilgili çalışmaların da aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

        Fındık bahçelerini gezdiğini aktaran Arslantürk, dalda fındık olsun olmasın yılın 12 ayı düzenli aralıklarla Sakarya'dan Artvin'e kadar ziyaret ettiği bahçeleri yeniden gezerek başta külleme hastalığının etkileri ve daldaki fındığın durumu ile ilgili tespitlerde bulunduğunu kaydetti.

        - "Bahçelerin incelenmesi gerekiyor"

        Arslantürk, rekolteyi gerçekçi olarak tahmin edebilmek için düzenli aralıklarla bahçelerin gezilmesi ve incelenmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

        "Biz de bunu yapıyoruz. Birileri gibi, oturduğumuz yerden ya da sadece bir kere bahçelere giderek durum tespitinde bulunmuyoruz. O nedenledir ki bizim tahminlerimizin isabet oranı yüksek oluyor. Bu geçtiğimiz yıl ya da önceki yıllardaki rekoltelere bakıldığında kolaylıkla anlaşılır. Örneğin geçen yılın 680 bin ton olarak açıklanan, dahası bazı çevreler tarafından 600 bin tona kadar çekilen rekolte rakamları 750 bin tona doğru gitmektedir."

        Üreticilere tavsiyelerde bulunan Arslantürk, "Bahçelerde, külleme hastalığının varlığını iyiden iyiye hissettirmeye, Amerikan beyaz kelebeğinin de hatırı sayılır ölçüde zarara yol açmaya başladığını tespit ettik. Üreticilerden verim ve kalite kaybının önüne geçmeleri için mutlaka mücadele ve ilaçlama yapmalarını istiyoruz." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa