Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Sivil İnisiyatifi tarafından uygulanan "Dünya Kur'an Okuyor" projesi kapsamında toplanan Kur'an-ı Kerim ve Elif Ba'lar, Afrika'ya götürülecek.

        Hayrat İnsani Yardım Karadeniz Bölge Temsilcisi Fahrettin Köroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında toplanan Kur'an-ı Kerim ve Elif Ba'ların, Trabzon'dan bir heyet ile Afrika'ya götürülerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirtti.

        Kampanyanın aralıksız devam ettiğini vurgulayan Köroğlu, şöyle devam etti:

        "İstiyoruz ki Kur'an'ın nuru her yere dağılsın, onu okuyamayan kalmasın. Günümüz şartlarında bile ne yazık ki yoksulluk yüzünden Kur'an-ı Kerim'i kitap halinde eline alamamış Müslümanlar bulunmakta. Afrika'da ya da dünyanın herhangi bir köşesinde, elinde Kur'an-ı Kerim olmadığı için ağaç parçalarının ya da kumların üzerine yazdıkları sureleri ezberleyerek hafız olmaya çalışan kardeşlerimize, ihtiyacı olan kişilere 61 bin Kur'an-ı Kerim ve Elif Ba'yı ulaştırmak için yollara düştük."

        Köroğlu, Trabzon genelinde şu ana kadar toplanan Kur'an-ı Kerim'leri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere ramazan ayı içerisinde Afrika'ya bir heyet göndereceklerini aktararak, şu ifadeleri kullandı:

        "Bu heyet içinde sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve iş adamları bulunacak. Heyet toplanan Kur'an-ı Kerim'leri ihtiyaç sahiplerine Trabzon adına dağıtacak. Ayrıca ramazan münasebetiyle gideceğimiz ülkelerde iftar programı, kumanya ve yetim çocuklar için bayramlık hediyeler gibi yardım faaliyetlerinde bulunulacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa