Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Artvin'de törenlerle kutlandı.

        Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Atatürk anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Törene Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Osman Akyıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen ile siyasi parti temsilcileri ve daire amirleri katıldı.

        Vali Yavuz, törenin ardından makamında bir araya geldiği sporcularla sohbet etti.

        Valilik binası önünde devam eden törende, öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

        Tören, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

        - Ordu

        Ordu'da Şarkiye Mahallesi'ndeki törende, Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, gençlerin bayramını kutladı.

        Vali Seddar Yavuz, il genelinde çeşitli spor branşlarındaki organizasyonlarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

        İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek ve vatandaşların katıldığı program, öğrencilerin gösterisiyle sona erdi.

        - Giresun

        Giresun'da Atatürk Meydanı'nda düzenlenen tören, Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

        Giresun Gençlik Merkezi halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu etkinlikte, okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        Törene Vali Harun Sarıfakıoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve vatandaşlar katıldı.

        - Rize

        Rize Valiliği önündeki törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Atatürk anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Rize Gençlik Merkezi görevlileri, işitme engelliler için İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okudu.

        Kutlama programı kapsamında öğrenciler tarafından çeşitli spor dallarında gösteriler sunuldu.

        Valilik binasının çatısında Türk bayrağı açan dağcılar, buradan halatlar yardımıyla indi. Vali Erdoğan Bektaş, sporcuların getirdiği Türk bayrağını öperek teslim aldı.

        Öğrencilere yönelik organize edilen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

        Programa Vali Bektaş'ın yanı sıra Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

        - Gümüşhane

        Gümüşhane Valiliği önündeki tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan'ın Atatürk anıtına çelenk koyması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Vali Okay Memiş, törenin ardından Aslan ve beraberindeki sporcuları makamında kabul etti.

        15 Temmuz Zafer Meydanı'nda düzenlenen programda ise okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Vali Memiş ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

        Avrupa ve dünya şampiyonalarında Gümüşhane'yi temsil eden sporcular, Vali Memiş'e Türk bayrağı armağan etti.

        Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in de katıldığı tören, öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.

        - Artvin

        Artvin Valiliği önünde düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Atatürk anıtına çelenk koydu.

        Buradaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tamamlandı.

        Kutlamalar kapsamında, Artvin Garnizon Şehitliği önünden başlayan ve Milli İrade Meydanı'nda sona eren "Gençlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

        Katılımcılar, yürüyüş esnasında dev Türk bayrağı taşıdı.

        Yürüyüşün ardından Vali Ömer Doğanay ve protokol üyeleri, ulusal ve uluslararası müsabakalarda Artvin'i temsil eden sporculara plaket verdi.

        İl genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği tören, gösterilerin ardından tamamlandı.

        Programa, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa