Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Tomtom Mahallesi, 3. Tasarım Tomtom Sokakta etkinliğine ev sahiplği yapacak

        Osmanlı döneminde Venedik Sarayı, İtalyan Büyükelçiliği, Rus Büyükelçiliği, Fransız Sarayı, Fransız Büyükelçiliği ve Hollanda Büyükelçiliği ile birlikte konsolosluklara ve yabancı okullara ev sahipliği yapan, farklı kültürleri bir araya getiren tarihi bir mahalle Tomtom Mahallesi. Çukurcuma, Galatasaray ve Karaköy’ün tam kesiştiği noktada... Bu kadar renkli olunca bir sürü etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. HT Cumartesi'nden Serdar Yazıcı'nın haberi...

        Şimdi, yeniden 19-22 Ekim’de gerçekleşecek 3. Tasarım Tomtom Sokakta etkinliği için dolup taşıyor. Etkinliğin bu yılki teması ‘Kendini izle’... Moda, mücevher, aksesuvar, mobilya, seramik, grafik, kumaş, kâğıt, aydınlatma, teknoloji, gibi sektörlerden 100’ün üzerinde marka ve tasarımcı sokakta olacak. 4 gün sürecek etkinliğin amacı sanat, tasarım, müzik ve alışverişi sokak kültürüyle birleştirmek. Etkinliğin yoğun bir workshop programı da var. Ömer Madra, Levent Erden, Özlem İkiışık Barutçu, Sare Palaska, Hande Akın konuşma yapacak. Ayrıca moda tasarımcıları deneyimlerini aktaracak. Etkinlik için özel olarak düzenlenen ve küratörlüğünü Bahar Korçan’ın yaptığı Tomtom Kırmızı’nın sergi alanında 50’nin üzerinde sanatçının eserleri de yer alacak.

        REKLAM

        Festival tadındaki etkinliğin yaratıcılarının epey iddialı bir amacı daha var; İstanbul’u Milano ve Londra şehirleri gibi tasarım dünyasına yön verecek bir şehre dönüştürmek. Yol uzun olsa da imkânsız değil. Ancak dönüştürme işi ancak İstanbul’un adını Avrupa’da da duyurmuş Tasarım Bienali gibi etkinliklerin izinden giderse mümkün görünüyor.

        Etkinlik 5 mekâna yayıldı
        Etkinlik 5 mekâna yayıldı 1. Tomtom Garaj (Stantlar) 2. İtalyan Lisesi (Panel ve Atölyeler) 3. Tomtom Gardens Avlusu (Gala) 4. Tomtom Kaptan Sokak (Sanat ve Keyif Sokağı) 5. Boğazkesen Pop-Up mağazalar

        Etkinliğin kurucuları anlatıyor:

        Neden Tomtom Sokak?

        Hakan Kodal: Tasarımın dokunduğu alanlarda yapılabilecek birçok proje vardı. Bunları hayata geçirirken sokağa inip tasarımı sokağın dokusuyla ziyaretçilerine sevdirecek bir etkinlikle yapmayı düşündük ve burayı seçtik.

        Bahar Korçan: Tasarımcı, sanatçı ve müzisyenlerin işlerini özgür bir alanda sergilemeleri düşüncesiyle yola çıktık. Ayrıca İstanbul gibi derin bir şehre kalıcı ve derinliği olan bir etkinlik kazandırmak istedik. Keskin ve hızlı hedefler yerine, yerinde ve hissedilen alanlar açmak amacıyla seçtik.

        Ayşegül Temel: Beyoğlu üzücü şekilde kimliğinden uzaklaşıyordu. 2016’da mahallemizde de birçok işletmenin umutsuzluğa kapıldığını görüyorduk. Bir araya gelip güçleri birleştirmek ve yeni projeler yaratarak devam etmek gerektiğini konu- şuyorduk. Tomtom Mahallesi bunu da yansıtıyor.

        Serra Arıkök: Tomtom Garaj’da kendini kanıtlama yolundaki tasarımcılarla kendini ispat etmiş tasarımcılar ve dünya markaları bir araya geliyor. Sokakta bir anda müzik başlayabilir ya da bir pandomim sanatçısının gösterisine rastlayabilirler.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa