Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ta vatandaşlar Ramazan ayı sonrasında "yağlı" yemek için fırınlara adeta akın etti.

        Tokat'ta un, yağ ve tuz karışımından yapılarak özel tavalarda pişirilen yağlının tadına bakmak için vatandaşlar fırınlarda yoğunluk oluşturdu. Sabahın erken saatlerinde fırınlara giden vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kimileri paket yaptırarak iş yerinde kimileri ise fırında çayla birlikte yağlının tadına baktı.

        Yağlı ustası Sadık İşeri, Tokat'ın meşhur lezzeti yağlının ülke genelinde tanındığını kaydetti. Tokatlıların bir çoğunun kahvaltıda mutlaka yağlı yediğini ifade eden İşeri, Ramazan'dan sonra oluşan yoğunluktan memnun olduklarını söyledi. Yağlının mayasız un, yağ ve tuz kullanılarak kara fırında pişirildiğini ifade eden İşeri, "Ramazan sonrasında yoğunluk var. Vatandaş yağlıyı özlemiş. Siparişlere yetişmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Yağlı sırası bekleyen vatandaşlar da Ramazan ayından sonra özledikleri lezzetin tadına baktıklarını kaydetti.

        Geleneksel lezzet

        Mermer üzerinde daire olarak açılan hamur katlanırken arasına paket yağı veya isteğe göre tereyağ konuluyor. Sade ve çökelekli olarak yapılan yağlı, özel tavalarda taş fırınlarda pişiriliyor. Yaklaşık 78 dakikada hazır olan yağlı genelde çayla birlikte tüketiliyor. Tokat'ta yaklaşık 100150 yıllık bir geçmişi olan yağlı sadece sabahları belirli saat dilimleri içerisinde yapılıyor ve sıcak olarak tüketiliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa